Новини
26 Липня 2019
879

Apple офіційно підтвердила купівлю підрозділу корпорації Intel

Угода оцінюється в $1 млрд і буде закрита в четвертому кварталі 2019 року

Фото: Intel Corporation

Американська компанія Apple має намір придбати за $1 млрд підрозділ корпорації Intel, який займається виробництвом систем, що дозволяють підключати смартфони до інтернету. Про це йдеться в заяві, опублікованій в четвер на сайті Apple.

Так, Apple та Intel вже уклали відповідну угоду. Планується, що на роботу в Apple перейдуть близько 2,2 тис. співробітників Intel. Крім того, Apple отримає обладнання Intel і права на її інтелектуальну власність. Як говориться в заяві, очікується, що угода буде закрита в четвертому кварталі 2019 р., якщо буде отримано дозвіл регуляторів.

Як пише видання The Wall Street Journal, яка раніше повідомляла про майбутню угоду, зазначений підрозділ Intel є збитковим. Компанія втрачала через його роботи близько $1 млрд щорічно. Apple і Intel, за даними видання, почали консультації щодо можливості угоди близько року тому, вони неодноразово переривалися і поновлювалися. Серед патентів, які перейдуть у власність Apple, – розробки, що стосуються мобільного зв’язку п’ятого покоління (5G).

Apple має намір активізувати власні розробки у сфері виробництва чіпів для мобільних пристроїв. З цією метою в місті Сан-Дієго (штат Каліфорнія) планується відкрити центр, в якому будуть працювати близько 1,2 тис. осіб. Компанія, зокрема, вже прийняла на роботу фахівців в цій сфері, які раніше були співробітниками Intel.

Як відомо, компанія Apple придбала стартап Drive.ai, який займається розробкою автономних систем управління для безпілотних автомобілів.

За півроку Apple придбала 25 компаній. За агресивну поведінку на ринку M&A компанії можуть загрожувати розслідування антимонопольних органів.

Корпорація Intel на замовлення Міненерго США планує розробити перший у світі ексафлопсний суперкомп’ютер. Aurora стане найдорожчим суперкомп’ютером в історії та, як очікується, найшвидшим.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram