Новини
27 Червня 2019
781

Apple купила розробника безпілотних автомобілів Drive.ai

Компанія заплатила менше $77 млн, залучених стартапом з моменту заснування у 2015 році

Компанія Apple придбала стартап Drive.ai, який займається розробкою автономних систем управління для безпілотних автомобілів. Сума угоди не розкривається, повідомляє Axios.

Американська компанія Apple придбала стартап Drive.ai, створений фахівцями по машинному навчанню зі Стенфордського університету. На основі штучного інтелекту компанія розробляє автономні системи управління для безпілотних автомобілів.

Хоча сума угоди не розкривається, проте видання припустило, що Apple заплатила менше, ніж $77 млн, залучених стартапом з моменту заснування у 2015 році. У 2017 р. стартап оцінили в $200 млн.

Крім цього, за інформацією видання, Apple придбала безпілотні автомобілі Drive.ai та інші активи компанії. Тож, покупка стартапу підтвердила плани Apple по розвитку безпілотників.

Раніше Drive.ai почала співпрацювати з містом Арлінгтон в штаті Техас, запропонувавши трансфер з використанням безпілотників.

Як стверджує Axios, у стартапа було кілька потенційних покупців. Drive.ai почала шукати їх з лютого 2019 р., а близько двох тижнів тому компанія припинила операційну діяльність. Проект гальмував повільний розвиток індустрії автономних автомобілів.

Безпілотники Drive.ai самостійно переміщаються завдяки системі зі штучним інтелектом. Керувати транспортом також можна дистанційно. Безпілотні автомобілі оснащені табло, яке повідомляє іншим учасникам руху про маневри машини.

Як відомо, у 2020 році Uber планує протестувати сервіс літаючих таксі. Це частково вертоліт, безпілотний та літальний апарат. Для цього компанія обрала одне з найбільших міст Австралії – Мельбурн.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram