Новини
20 Серпня 2019
871

Apple витратила на власні серіали понад $6 млрд

А епізод “Ранкового шоу” став дорожчим за серію фінального сезону “Гри престолів”

Фото: rudebaguette.com

Apple витратила понад $6 млрд на створення оригінальних серіалів і фільмів, готуючись до запуску власного стрімінгового сервісу TV +, повідомляє Financial Times, посилаючись на власні джерела.

Видання зазначає, що більший бюджет говорить про наміри компанії наздогнати Netflix, Disney і HBO. Так, компанія витратила сотні мільйонів доларів на один тільки серіал The Morning Show (“Ранкове шоу”), головні ролі в якому зіграли Дженніфер Еністон, Різ Уізерспун і Стів Карелл.

“Одна серія Morning Show дорожче, ніж епізод останнього сезону “Гри престолів”, – розповіли джерела FT. – А у випадку з серіалом від HBO йшлося про $15 млн за серію”.

Проте бюджет, що виділяється Apple на власні серіали та фільми, все ще набагато менший, ніж у Netflix. Яка, до речі за даними видання Variety, може в цьому році витратити на оригінальні проекти $15 млрд.

Видання пише, що більш щедрі умови оплати допомагають компанії укладати угоди в Голлівуді. “Якщо Netflix платить творцям контенту протягом декількох років, то Apple передає їм гроші після проходження основних етапів виробництва”, – заявили співрозмовники газети.

До речі Apple надати коментар Financial Times відмовилася.

Зазначається, що компанія готувалася до створення власного сервісу кілька років. І ще у 2017-му найняла для роботи над ним топменеджерів Sony Pictures Television Джеймі Ерлікта і Зака ван Амберга.

“При цьому спочатку мова йшла про те, що на власний контент компанія за перший рік витратить $1 млрд, але потім бюджет був значно збільшений”, – йдеться у повідомленні.

Додається, що сервіс TV+ буде запущений в найближчі два місяці. “Так, Apple хоче обігнати Disney, стрімінговий сервіс якої почне роботу 12 листопада. При цьому компанія ще не повідомляла ніяких деталей про вартість сервісу або студіях, з якими співпрацює”, – розповіли джерела, що знайомі з планами компанії.

За словами одного із топменеджерів, що працює в кіноіндустрії, значні витрати Apple вже підняли планку вартості телевізійних шоу.

Раніше Investory News писали, що шоста та остання серія кіносаги в жанрі фентезі “Гра престолів” встановила новий рекорд переглядів у США. Серію подивилися понад 19 млн глядачів в ефірному показі, а також на платформах HBO GO і HBO NOW.

При цьому компанія Challenger, Gray & Christmas Inc. порахувала, що показ останньої серії заподіяв компаніям-роботодавцям втрати у розмірі $3,3 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram