Новини
2 Жовтня 2019
661

Apple відмовили у зниженні 25%-го мита на компоненти для Mac Pro

Не вплинула на рішення Трампа і заява Apple про плани компанії щодо перенесення виробництва нових комп’ютерів з Китаю до США 

Фото: Flickr/AndyКомпанія Apple отримала відмову від Офісу торгового представника США щодо зниження мит на п’ять імпортних компонентів, які використовуються для виготовлення нового комп’ютера Mac Pro.

Тепер з них стягуватиметься додатковий збір у розмірі 25%, як і на багато інших товарів, що ввозяться в США з Китаю, повідомляє Bloomberg.

Видання нагадує, що до адміністрації президента США Дональда Трампа Apple звернулася ще в липні. Мова йшла про такі компоненти, як зовнішній корпус, Magic Trackpad, Magic Mouse 2 та інші.

“Адміністрація частково задовольнила прохання Apple і виключила з переліку 10 різних компонентів. Але 5 пристроїв було вирішено залишити в списку товарів, які обкладаються додатковим митом”, – пише видання.

І додає, що ця інформація з’явилася незабаром після заяви Apple про плани компанії щодо перенесення виробництва нових комп’ютерів Mac Pro з Китаю на свій завод в Остіні, штат Техас, де збірка Mac Pro попереднього покоління ведеться з 2013 року.

“У той же день Трамп заявив в Twitter, що він вітає рішення компанії випускати комп’ютер всередині країни”, – йдеться у повідомленні.

Однак у компанії попередили, що зміни у виробництві можливі за умови, якщо “певні необхідні компоненти” буде виключено з федерального переліку. Оскільки вартість американських компонентів у новому Mac Pro у 2,5 раза вище, ніж у попередньому поколінні.

“А певні виключення в митах дозволить Apple заощадити достатньо грошей, щоб зробити збірку в США виправданою”, – пише видання.

Зазначається, що винятки розглядаються на основі трьох критеріїв: чи доступний певний продукт у Китаї, і чи є подібні продукти в США або інших країнах; чи завдадуть додаткові мита значних економічних збитків; чи є продукт стратегічно важливим для китайської промислової програми.

За даними Bloomberg, запити щодо внесення до переліку винятків по п’яти позиціях були відхилені, тому що в Apple “не змогли показати, що введення додаткових мит на конкретний продукт завдасть серйозного економічного збитку компанії або іншим інтересам США”.

Нагадаємо, Дональд Трамп вирішив ввести додаткові мита на китайські товари з Китаю на загальну суму в $300 млрд – на них накладатиметься додаткове імпортне мито в розмірі 10%. Нові санкції не перетинатимуться з попередніми – 25% мито на $250 млрд китайських товарів.

Тим часом після презентації новинок у вересні капіталізація Apple перевищила $1 трильйон.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram