Новини
22 Липня 2020
1 143

Apple планує стати на 100% вуглецево-нейтральною компанією до 2030 року

Також, у глобальну вуглецево-нейтральну групу об’єдналися Microsoft, Nike і Unilever 

Компанія Apple презентувала план зі сталого розвитку, який стане частиною річного “Звіту про виконану роботу”. Технологічний гігант збирається перейти на вуглецево-нейтральне виробництво протягом наступних 10 років. Це означає зведення до нуля впливу на клімат від виготовлення кожного пристрою, повідомляє TechCrunch

Основним завданням Apple стане пошук рішень для скорочення викидів від виробництва на 75%. Компанія буде нарощувати частку продукції з перероблених матеріалів. Також Apple керує Лабораторією відновлення матеріалів в Остіні, штат Техас, у співпраці з інженерами з Університету Карнегі — Меллона.

Згідно з інформацією компанії, вона працює з більш ніж 70 постачальниками відновлюваної енергії, щоб перевести всі виробничі центри на такий тип енергії. Партнерство дозволить скоротити таку ж кількість викидів вуглецю в рік, що виробляють 3 млн автомобілів.

Для зниження викидів на 25%, що залишаться, Apple запустить проект з відновлення лісів в Африці та Південній Америці. За останні роки Greenpeace досить високо оцінив зусилля компанії щодо обмеження впливу на клімат.

А от компанії Microsoft, Nike, Starbucks, Unilever, Mercedes-Benz і Danone створили консорціум, щоб обмінюватися ресурсами та рішеннями для скорочення викидів вуглецю. Група називається Transform to Net Zero, повідомляє Bloomberg.

Об’єднання буде співпрацювати з Фондом захисту навколишнього середовища (EDF) для обміну інформацією про скорочення викидів, інвестування у відповідні технології та роботи з урядом. До 2030 р. Microsoft планує стати “вуглецево-негативною” компанією і вкладе $1 млрд в очищення атмосфери від своїх викидів.

Amazon також взяв на себе зобов’язання нейтралізувати викиди вуглецю і залучити до проекту інші компанії, зазначає видання. Обидва технологічні гіганти зазнали критики з боку кліматичних активістів через те, що продовжують надавати послуги хмарних обчислень великим виробникам нафти й газу.

Нагадаємо, члени Нафтогазової кліматичної ініціативи (Oil and Gas Climate Initiative, OGCI) поставили за мету до 2025 р. знизити середню вуглецевомісткість операцій з видобутку нафти та газу до 20-21 кг еквівалента вуглекислого газу на барель нафтового еквівалента (CO2e/boe) щодо базового рівня у 23 кг у 2017 р.

Також, японська Subaru Corp. заявила, що всі транспортні засоби, які вона продає в усьому світі, будуть електричними до першої половини 2030-х рр. Компанія також буде просувати екологічні ініціативи, які зменшать викиди на всьому ланцюжку виробництва авто.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram