Новини
5 Серпня 2019
891

Apple Card не підтримуватиме “зламані” iPhone та покупку криптовалют

Компанія обмежить доступ або закриє особистий профіль для пристроїв після джейлбрейку

Голосно анонсована Apple Card з’явиться в США наприкінці цього місяця. Напередодні презентації з’явилися подробиці з користувацької угоди, що розкривають ряд обмежень на використання нової кредитної картки компанії, повідомляє Techradar.

У відкритій призначеній для користувача угоді Apple Card, опублікованій на сайті інвестиційного банку Goldman Sachs, говориться, що користувачам для доступу до карти потрібен відповідний пристрій. Тобто пристрій, пов’язаний з Apple ID та обліковим записом iCloud, який добре зарекомендував себе в Apple. Також буде потрібна дійсна адреса електронної пошти, пов’язана з особистим Apple ID. Крім того в обліковому записі повинна бути включена двофакторна аутентифікація.

Однак, є й погані новини для власників “зламаних” iPhone. Згідно з угодою, відключення апаратного або програмного контролю через джейлбрейк, позбавляє такий пристрій доступу до облікового запису або управління ним.

Крім того, користувачам не дозволяється використовувати свої облікові записи для отримання авансів готівкою, що в угоді описується як “будь-яка авансова оплата готівкою й інші подібні транзакції, в тому числі покупки грошових еквівалентів, таких як дорожні чеки, іноземна валюта або криптовалюта”. Сюди також входять: грошові, однорангові й електронні перекази, а також аналогічні транзакції, схожі на готівку; лотерейні квитки, ігрові фішки казино (фізичні або цифрові), ставки на іподромі або аналогічні транзакції для ставок.

“Слід визнати, що ці умови досить поширені в угодах про кредитні картки, тому вони не повинні викликати подиву. Однак вони напевно розчарують тих, хто сподівався, що “розумна” кредитна карта Apple може виявитися винятком. Схоже, Apple вважає інакше, принаймні, в цьому випадку”, – зазначають аналітики.

Нагадаємо, ще навесні Apple презентувала новий сервіс під назвою Apple Card. Продукт став комплексним фінансовим інструментом, що включає в себе віртуальну банківську карту і покликаний покращити досвід використання платіжного сервісу Apple Pay.

Згідно з дослідженням про постачання смартфонів на світовому ринку, компанія Apple з телефоном iPhone продовжує втрачати свої позиції на ринку. Так, у другому кварталі 2019 р. продажі iPhone впали на 11,9%, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram