Думки
24 Листопада 2021
2 191

Анна Авалос: Поради щодо розвитку кар’єри, які краще ігнорувати

Директор з персоналу SoFi Анна Авалос щаслива, що навчилася відокремлювати корисні рекомендації від шкідливих

У житті ми не відчуваємо браку порад, особливо коли справа стосується кар’єри. Але всупереч тому, що сім’я, друзі, наставники та колеги бажають вам тільки добра, іноді їхні поради — зовсім не те, що справді треба почути.

За 20 років роботи в кадрових службах — а зараз я обіймаю посаду директора з персоналу — я зрозуміла, що найкращі можливості для зростання та навчання давали мені ті поради, які я відкидала. Не зрозумійте мене неправильно, протягом багатьох років мені передавалася велика мудрість, але іноді уроки, отримані самостійно, допомагали краще. Тепер я не забуваю ділитися власними думками щодо можливостей для зростання з колегами.

І ось лише кілька порад, яким я, на щастя, не слідувала:

Не змішуйте роботу та особисте життя

На самому початку моєї кар’єри один із членів сім’ї з добрими намірами сказав мені: “Не зближайся ні з ким на роботі”. Натомість, на його думку, я маю бути загадкою, повністю відокремивши особисте життя від професійного.

Я була самотньою працюючою мамою, і з цим були пов’язані певні складнощі. Коли я розповіла про них колегам та керівникам, вони пішли мені назустріч і допомогли збалансувати робочі обов’язки із домашніми турботами. Якщо поїздка по роботі збігалася зі шкільним заходом моєї дочки, ми з босом обговорювали важливість цієї поїздки та можливість замінити мене кимось із колег.

Так я здобула урок, що, поринаючи в роботу, можна збалансувати й особисте, й професійне життя і віддавати пріоритет то одному, то іншому залежно від ситуації. У компанії SoFi, де я працюю, одна з одинадцяти основних цінностей свідчить: “Вітати різноманітність”. Це близько і дорого моєму серцю, оскільки це означає, що всі співробітники можуть бути собою і робити свій внесок.

Це все гра цифрами

Коли я летіла на співбесіду в одній компанії, пасажир, який сидів поруч зі мною, сказав: “Якщо вони не запропонують вам XX доларів, не погоджуйтесь”. Зрештою я отримала менш привабливу пропозицію, але знала, що культура, робота, яку я робитиму, і потенціал зростання з лишком компенсують нестачу зарплати.

Я почала обіймати такі посади, які стали для мене викликом, і це дозволило мені побудувати кар’єру, що ґрунтується на найважливішому для мене: як і з ким я проводжу свої дні. Я вірю в паритетну оплату праці й в те, що людина має заробляти стільки, скільки вона коштує. Однак іноді варто дотримуватись більш відкритого підходу. Подумайте не лише про зарплату, яку вам пропонують, але й про можливість зростання, яка на вас чекає, про людей, у яких ви зможете навчатися, і про місію, в реалізації якої братимете участь.

Успіх лінійний

Всі роки роботи у мене були доброзичливі колеги та друзі, які висловлювали свою думку про те, як виглядає успіх і до якого віку я маю посісти ту чи іншу позицію, або як конкретна посада чи кар’єрний крок виглядатимуть у моєму резюме. У мене є цілі, але найбільше пишаюся тим, що мій кар’єрний шлях унікальний. І тому мені часто доводилося відмовлятися від їхніх порад.

До успіху можна дійти різними шляхами. Про це я часто розмовляю зі своєю 25-річною дочкою, яка намагається знайти свій кар’єрний шлях. Багато можливостей, які мені надавалися, багато в чому були результатом нетрадиційних вчинків і бажання не мовчати.

Я виявила, що відвертість з керівником та обговорення сфер чи навичок, які ви хотіли б покращити, відчиняють двері до можливостей, які можна створити для себе в межах компанії, і яких, можливо, раніше не існувало.

Якби я натомість прислухалася до озвучених порад, то могла б упустити ці можливості. Я рада, що накопичила так багато точок зору, але мій власний погляд полягає в тому, що іноді найкращі поради — ті, які ви ігноруєте.

Джерело: Quartz at Work

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram