Соцмережі
5 Вересня 2019
631

Андрій Ярмак: Про цифровізацію країни

Як нині працюють державні органи і чи дійсно відбудеться цифровізація країни

Мене страшно надихає 7% зростання на рік!

Я дуже радію, коли чую, що чиновників в країні буде значно менше!

Я хочу щоб все це було вже, або дуже швидко!

Я за цифрову країну і відсутність необхідності контактувати з чиновником!

Але…кілька тижнів тому я прийшов до своєї податкової в Україні, бо додзвонитися нереально – одна жіночка займається всім відразу після значних скорочень за минулої, як водиться злочинної влади.

Ми з нею перевірили інформацію в системі, яка має все «підтягувати» і формувати автоматично. Виписали це на папірець. Вона зітхнула, додала пару міцних слів і промовила: «і ось так по кожному». 90% інформації «підтягувалося» або помилково, або не повністю, або взагалі не «підтягувалося». Потім у нас з нею пішло кілька годин на те, щоб виправити вручну все це, але система й так, періодично давала збої або зависала – бо її потужність, я думаю, не розрахована на те, щоб з нею вручну працювали.

А відповідальність за коректність та своєчасність сплати податків, навіть якщо податкова щось не так порахувала, лежить виключно на кожному з нас.

Маю сподівання, що Дубилет швидко весь цей код перепише і все магічно запрацює. А архіви паперові самі швидко відскануються та перенесуться до баз та реєстрів.

Вчора підрозділ вже розпущеного МінАП – Дежпродспоживслужба, визнав, що, на відміну від таких же служб Зімбабве, Сваізіленду чи Сурінаму, не має ресурсів та необхідних кваліфікацій для виконання навіть таких базових функцій, як відстежування змін в умовах доступу до ринку ключового торговельного партнера – ЄС. То може їх ще більше скоротити, і у них всі ці кваліфікації раптово з’являться?!

Я знаю, що не можу осягнути своїм обмеженим розумом всю велич змін, що наближаються.ю, але я їх все ж вітаю. Змінювати ж щось потрібно. Гірше ж не буде? Чи таки буде?

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

 

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram