Новини
22 Червня 2020
833

Akoin: Американський репер оголосив про запуск власної криптовалюти

Вона повинна стати офіційною валютою міста Akon-сіті, який співак будує в Сенегалі

Akon (Аліам Тіам) — американський співак і репер сенегальського походження — має намір в липні 2020 р. випустити власну криптовалюту Akoin, повідомляє Bloomberg з посиланням на інтерв’ю співака.

За словами артиста, вперше він задумався про це під час поїздки з сенегальської столиці Дакар у Париж. Прибувши до Франції, він не зміг поміняти сенегальську валюту на євро. Співробітник в обміні валют заявив йому, що не може прийняти франк CFA.

Тож, Akoin повинна стати офіційною валютою його міста Akon-city, який він будує в Сенегалі.

Про плани з будівництва міста та запуску власної криптовалюти співак оголосив ще у 2018 р. Місто зведуть на ділянці землі в 1,6 тис. га поблизу від міжнародного аеропорту, подарованому президентом Сенегалу Макі Салль. Футуристичний Akon-city повинен стати спеціальною податковою зоною, яка, як очікується, залучить інвестиції у країну.

У червні 2020 р. Akon повідомив, що будівництво міста відбуватиметься у два етапи: на першому, який завершиться у 2023 р., в Akon-city побудують школу, завод з перероблення сміття, готелі, дороги тощо. На другому етапі, який завершиться у 2029 р., місто перейде на криптовалюту.

Нагадаємо, в Естонії влада прийняла рішення відкликати 500 ліцензій у зареєстрованих у країні криптовалютних компаній, що становить 30% від їх загального числа. На думку служби фінансового нагляду країни, такі компанії можуть використовувати естонську ліцензію для ведення шахрайської діяльності за кордоном.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram