Новини
15 Січня 2020
1 141

Американський репер Akon створить власне криптомісто

Засновник мріє зробити його центром високих технологій Африки

Американський репер і підприємець Akon (Ейкон, справжнє ім’я Аліам Тіам) заявив про завершення переговорів щодо створення в Сенегалі нового футуристичного криптоміста, яке назвав на свою честь – AKON CITY, про це він розповів на своїй сторінці у Twitter.

І додав, що про подібні плани розповідав ще у 2018 році. “Тільки що підписали фінальну угоду для AKON CITY в Сенегалі. З нетерпінням чекаю зустрічі з вами там у майбутньому”, – написав він.

 

Як зазначає видання CNN, Akon, сенегалець за походженням, давно планував побудувати місто на 2 тис. акрах (800 га) землі в околицях Дакара, які подарував йому президент Сенегалу Макі Саллі.

За словами репера, це буде місто високих технологій, а розраховуватися там можна буде тільки з допомогою його власної цифрової валюти під назвою AKoin.

Як зазначається на сайті проєкту, AKON CITY розташовуватиметься в п’яти хвилинах пересування автівкою від міжнародного аеропорту Сенегалу.

“Репер мріє зробити його центром високих технологій Африки за прикладом королівства Ваканда з коміксів Marvel”, – йдеться у повідомленні. Додається, що на території міста з’являться школи, університети та вся необхідна інфраструктура для розвитку бізнесу.

“Я дійсно хочу значно вплинути на Африку, – зізнався Akon. – Якби я міг вирішувати, Африка могла б стати Сполученими Штатами Африки”.

Передплатники з африканських країн із захопленням сприйняли новину про плани музиканта з розвитку свого міста. “А деякі навіть запропонували йому купити й облаштувати з нуля Зімбабве”, – пише видання.

Аліам Тіам народився в Сенегалі у 1973 році. У сім років переїхав з родиною в Юніон-Сіті, місто в американському штаті Нью-Джерсі. Музичну кар’єру Ейкон почав в нульові, відбувши термін ув’язнення та досить швидко прославився такими піснями, як “Locked Up”, “Lonely” і “Oh Africa”.

Наразі має чимало престижних нагород, у тому числі “Греммі”. Більше відомий як бізнесмен, а не музикант. Так, у 2014 році Ейкон запустив проєкт Acon Lightning Africa з розвитку сонячної енергетики, в якому беруть участь 15 африканських держав.

Нагадаємо, американський хіп-хоп співак, продюсер та актор Snoop Dogg став одним із інвесторів  європейського фінтех-стартапу Klarna – шведського банку, який надає різні фінансові онлайн-послуги, в основному платіжні рішення для інтернет-магазинів і відстрочку при оплаті товарів для покупців.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram