Новини
17 Травня 2019
635

Акціонер Tesla і SpaceX інвестував $60 млн в “допитливий” стартап Quora

У 2018 році компанія отримала $20 млн виторгу та наразі оцінюється в $2 млрд

Фото: ciobulletin.com

Quora – американський сервіс питань і відповідей залучив $60 млн в раунді Е від інвестиційної компанії Valor Equity Partners, яка є акціонером Tesla і SpaceX, передає Recode, посилаючись на власні джерела.

Видання зазначає, що наразі Quora знаходиться в процесі завершення інвестиційного раунду. Загалом компанія оцінюється в $2 млрд. “При цьому у 2018 році Quora повідомила деяким потенційним інвесторам, що отримала близько $20 млн виторгу, а це в 100 разів менше оцінки”, – йдеться у повідомленні.

Як прокоментували опитані інвестори Кремнієвої долини, цей раунд фінансування означає, що “наразі високо оцінюються практично всі компанії технологічного сектора”. Видання також зазначає, що у Quora відмовилися від коментарів, а Valor не відповіла на запит.

Quora заснована у 2009 році й базується в Каліфорнії (США). Компанія повільно монетизує призначену для користувача базу, яка, за словами власників компанії, становить 300 млн унікальних відвідувачів на місяць.

Якщо враховувати останній раунд фінансування, то компанії вдалося залучити всього $286 млн інвестицій. “У 2016 році Quora купила соцмережа для обміну думками Parlio”, – нагадує видання.

Раніше Investory News писали, що сервісу віртуальних продавців-консультантів Zoovu вдалося залучити інвестиції від міжнародного фонду Target Global. У раунді на $14 млн також брала участь інвесткомпанія Beringea. Обсяг інвестицій, отриману частку й оцінку стартапу поки не оголошено.

Також ще одна компанія – Ciklum підняла новий інвестиційний раунд. Основними інвесторами виступили Dragon Capital та AVentures Capital. Сума угоди не розголошується, однак зазначається, що залучені інвестиції сприятимуть прискореному зростанню Ciklum у забезпеченні новітніх технологій клієнтам по всьому світу.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram