Новини
5 Червня 2019
816

Акціонер Lamoda проведе IPO аби залучити €300 млн

Кошти планують витратити на розвиток компанії

Фото: tdaily.ru

Компанія Global Fashion Group, що контролює онлайн-рітейлера Lamoda, планує провести первинне публічне розміщення на Франкфуртській фондовій біржі з метою залучення €300 млн на розвиток компанії, передає RNS, посилаючись на прес-службу Global Fashion Group.

“Передбачається, що планована пропозиція складатиметься тільки зі знову випущених акцій”, – зазначили в компанії.

Також повідомляється, що темпи зростання виторгу інтернет-магазину Lamoda сповільнилися за підсумками 2018 року, а в грошовому вираженні перейшли до зниження. “У компанії це пояснювали переходом до більшої частки продажів по моделі маркетплейса. За підсумками I кв 2019 року Lamoda вийшла на операційну беззбитковість”, – йдеться у повідомленні.

Global Fashion Group – глобальна компанія, що займається торгівлею одягом та аксесуарами. Група складається з чотирьох платформ електронної комерції (Lamoda, Iconic, Zalora і Dafiti), які здійснюють продаж на території Азіатсько-Тихоокеанського регіону, Латинської Америки та СНД. Виторг компанії за підсумками 2018 року склав €1,156 млрд. У 2019 році очікують на €1,3 млрд.

Нагадаємо, американський виробник джинсового одягу Levi Strauss & Co. повернувся на відкритий фондовий ринок з IPO вперше з 1985 року. Компанія розмістила 36,7 млн акцій за ціною $17 за кожну. В результаті її була оцінено у $6,6 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram