Новини
11 Грудня 2019
662

Акції Saudi Aramco зросли на максимально можливі 10%

Компанія стала найбільшою у світі за ринковою капіталізацією, обійшовши Apple і Microsoft

Фото: Hamad I Mohammed/Reuters

У середу, 11 грудня, на Cаудівській фондовій біржі Tadawul розпочато торги акціями нафтової компанії Saudi Aramco. На старті ціна акцій зросла на максимально можливі 10%, досягнувши 35,2 ріала, повідомляє Bloomberg.

І зазначає, що коливання цін на саудівської біржі протягом дня обмежені 10%.

“У результаті Saudi Aramco стала найбільшою компанією у світі за ринковою капіталізацією, яка наразі складає $1,7 трлн обійшовши Apple і Microsoft, капіталізація яких за даними на закритті торгів 10 грудня становила $1,19 трлн і $1,15 трлн відповідно”, – йдеться у повідомленні.

Видання пише, що первинне розміщення Saudi Aramco, яка до цього на 100% належала державі, планувалося з 2016 року. “Початок торгів в Ер-Ріяді знаменує кінець чотирирічної саги, яка була переплетена з ростом впливу наслідного принца Мухаммеда ібн Салмана на світовій арені та його планами щодо реформування саудівської економіки до 2030 року”, – зазначає Bloomberg.

Раніше Saudi Aramco провела найбільше в історії IPO, в ході якого залучила $25,6 млрд. Тим самим саудівська компанія побила рекорд, встановлений китайською Alibaba у 2014 році – тоді інтернет-компанія в ході IPO в Нью-Йорку залучила $25 млрд.

Загалом остаточна сума, отримана у результаті IPO, в ході якого було розміщено 1,5% акцій саудівського нафтового гіганта Saudi Aramco, зросла з $25,6 млрд до $29,4 млрд шляхом опціону до розміщення.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram