Новини
19 Березня 2019
954

Держгеонадра виставила на продаж 9 нафтогазових ділянок

Початкова вартість ділянки може складати до 100 млн грн

Державна служба геології та надр виставила на продаж через систему ProZorro ділянки з покладами нафти та газу розташованих в трьох областях України. Електронний аукціон відбудеться 18 червня поточного року, повідомила прес-служба державної установи.

За даними служби, початкова вартість ділянки може доходити до 100 млн грн. Ділянки знаходяться в трьох областях, їх загальна площа складає близько 2 тис. кв. км. Термін використання спеціальних дозволів становить 20 років.

Зокрема, Державна служба геології оголосила дані про чотири ділянки у Харківській та Дніпропетровській областях (Кохівська, Роздолівсько-Успенівська 1, Роздолівсько-Успенівська 2, Орільсько-Брусівська) та п’ять в Івано-Франківській області (Гошівська, Болехівсько-Смолянська, Східно-Космацька, Південно-Сливкинська, Ясенська). На даний момент підготовлено 26 ділянок з покладами вуглеводнів.

Протягом 2019 р. служба планує виставити на продаж 70 ділянок надр. Серед них: 30 нафтогазових ділянок з початковою ціною лотів 2 млрд грн та прогнозованими ресурсами, що складають 130 млрд кубометрів газу і площею у 5 тис. кв. км, та 40 ділянок з покладами інших корисних копалин.

“Восени 2018 р. було погоджено на законодавчому рівні, що з 1 січня 2019 р. в Україні всі ділянки надр будуть надаватися виключно на конкурсній основі через систему відкритих електронних торгів ProZorro.Продажі”, – йдеться у повідомленні.

Перший електронний аукціон з з продажу спецдозволів на користування надрами був запланований на 6 березня. Його виграла компанія ТОВ “Нафтогазсистеми” (актив ДТЕК Нафтогаз), що таким чином отримала право придбати спецдозволи на користування надрами Світанкова-Логівской площі у Харківській області. Кінцева вартість лота досягла 85 млн грн.

Нагадаємо, раніше уряд оголосив відкритий конкурс на главу правління “Нафтогазу”, відмовившись продовжувати контракт з Андрієм Коболєвим.

Також, наприкінці лютого “Укрнафта” оголосила про позачергові збори акціонерів. До порядку денного включено питання узгодження договорів купівлі НАК “Нафтогаз України” 4 млрд кубометрів газу.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram