Новини
19 Лютого 2021
642

Гетманцев: Держподаткова списала податковий борг на 1 мільярд гривень

Відповідну норму містить закон №1072-IX, в якому підтримується бізнес на час карантину

Державна податкова служба списала податковий борг обсягом до 3,06 тис. грн більше ніж 3,655 млн платникам податків на загальну суму у понад 1,18 млрд грн, повідомив голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев у своєму Telegram-каналі.

“Безнадійний податковий борг більш як три з половиною мільйонів платників податків (а саме 3 655 819 платників податків) в сумі, що не перевищує 3060 грн на 1 листопада 2020 року списаний!”, — написав він.

І нагадав, що відповідну норму містить закон №1072-IX. “Це дозволить податковій сконцентруватись на стягненні насправді економічно виправданих податкових боргів”, — наголосив він.

У 2020 році Верховна Рада України ухвалила закон №1072-ІХ “Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо соціальної підтримки платників податків на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, введених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, викликаної коронавірусом SARS-CoV-2”.

Він передбачає ряд податкових стимулів для громадян, малого та середнього бізнесу на період можливого оголошення карантину. Зокрема, списується податковий борг платників податків у разі, якщо сукупний розмір боргу платника за всіма податками та зборами не перевищує 3,06 тис. грн.

Нагадаємо, у лютому Україна та Об’єднані Арабські Емірати підписали протокол про внесення змін до Угоди про уникнення подвійного оподаткування щодо податків на доходи та капітал.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram