Новини
16 Лютого 2021
658

Україна та ОАЕ підписали домовленість про уникнення подвійного оподаткування

Ставку збільшено до 5%

Україна та Об’єднані Арабські Емірати (ОАЕ) підписали протокол про внесення змін до Угоди про уникнення подвійного оподаткування щодо податків на доходи та капітал, повідомляє пресслужба Міністерства фінансів України.

Протоколом передбачається збільшення ставки оподаткування з 3% до 5% у країні, що є джерелом доходу, а також збільшення ставки оподаткування “технічних” роялті з 0% до 5% у країні, що є джерелом доходу.

Крім того — нова редакція статті щодо обміну інформацією, яка значно розширює можливості договірних сторін щодо обміну податковою інформацією. Також угода доповнюється новою статтею “Право на отримання вигід”, яка обмежує можливості застосування пільгових положень угоди, якщо основною метою будь-якої операції є отримання таких пільг.

Суб’єктами виконання протоколу є Міністерство фінансів і Державна податкова служба України.

Нагадаємо, під час візиту президента України в ОАЕ підписані меморандуми та контракти на $3 млрд. Володимир Зеленський закликає інвестувати в Україну на всіх міжнародних зустрічах.

Раніше Investory News писали, що на початку лютого міністр фінансів України Сергій Марченко підписав протокол про внесення змін до Конвенції між урядами України та Данії про уникнення подвійного оподаткування.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram