Новини
6 Вересня 2019
966

Фармкомпанію “Дарниця” готові продати за суму понад $700 млн

Власникам вже пропонували $400 млн, проте пропозиція їх не влаштувала

Фото: Гліб Загорій/стоп-кадр з інтерв’ю на Youtube-каналі Andrew Ostapchuk

Фармацевтичну компанію “Дарниця”, лідера в Україні за обсягом виробництва ліків у натуральному вираженні, готові продати за суму, що перевищуватиме $700 млн. Про плани акціонерів щодо подальшого розвитку бізнесу розповів співвласник “Дарниці” Гліб Загорій в інтерв’ю, опублікованому на Youtube-каналі Andrew Ostapchuk.

Бізнесмен уточнив, що сума продажу однозначно повинна перевищувати $500-600 млн. “Це при умові, якщо ми впораємося з тими планами, які намальовані нами всередині компанії, й якщо економіка країни не підведе. Для цього мені, моїй команді, моєму підприємству потрібно провести колосальну роботу”, – наголосив бізнесмен.

Раніше власникам вже надходила пропозиція – чотири місяці тому пропонували $400 млн. “Поклали гроші в стіл і сказали: завтра угода. Я просто посміхнувся і попросив Дмитра Шимківа продовжувати виконання тих завдань, які покладені на нього як на главу ради керуючої компанії “Дарниця”. Він все зрозумів”, – розповів Гліб Загорій.

І додав, що у світовій фармацевтиці вже давно намітився тренд на інтернаціоналізацію. “Українська фарма рано чи пізно втратить суверенітет”, – зазначив він.

Повідомляється, що на даний момент “Дарниця” веде переговори щодо стратегічного партнерства із закордонними гравцями фармринку для того, щоб перейти у статус міжнародної компанії.

“Наразі проводиться діджиталізація життєвого циклу препаратів, перехід на електронний документообіг”, – розповів Гліб Загорій. І додав, що “Дарниця” направляє на розробки та дослідження 10% свого валового доходу.

Нагадаємо, наприкінці липня за підсумками незалежної оцінки, компанію “Дарниця” оцінили в понад $400 млн. При цьому частка українського ринку фармфірми в упакуванні – 14%, що надає право вважати компанію найбільшим фармвиробником в Україні.

Про те, як “Дарниця” веде перемовини з закордонними фармкомпаніями відносно співпраці та переходу на міжнародний рівень можна прочитати в матеріалі Investory News: “Дмитро Шимків: Ми дивимось на великі компанії, адже в нас великі амбіції”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram