Новини
13 Вересня 2024
49

ДТЕК інвестує €140 млн в установки зберігання енергії

Це сприятиме посиленню енергобезпеки України

Компанія ДТЕК Ріната Ахметова збудує установки зі зберігання енергії із загальною потужністю 200 МВт для посилення енергетичної безпеки України. Інвестиції в проєкт становитимуть €140 млн, йдеться у повідомленні компанії.

“ДТЕК побудує в Україні установки зберігання енергії загальною потужністю 200 МВт, щоб допомогти побудувати безпечну та “зелену” енергетичну систему. У проєкт буде інвестовано €140 млн, що робить компанію найбільшим інвестором в установки зберігання енергії в Україні”, — йдеться у ньому.

Батареї будуть введені в експлуатацію не пізніше за вересень 2025 року і надаватимуть допоміжні послуги “Укренерго”.

22 серпня компанії групи ДТЕК разом з іншими учасниками енергетичної галузі перемогли у конкурентному аукціоні “Укренерго” на надання допоміжних послуг. Це відкриває можливості для розвитку ринку установок зберігання енергії та будівництва нових балансуючих потужностей.

“Попри війну та обмежений доступ до зовнішнього ринку капіталу, ми продовжуємо інвестувати в Україну. Це не тільки відновлення зруйнованого, а й будівництво нових об’єктів у рамках нашої довгострокової стратегії розвитку. ДТЕК першим в Україні ще у 2021 році розпочав будівництво систем накопичення енергії та фактично відкрив цей ринок в Україні. Наш пріоритет залишається незмінним — це розвиток зеленої енергетики в Україні, прискорена інтеграція нашої енергосистеми до Європи та підвищення енергетичної безпеки нашої країни”, – наголосив генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко.

Нагадаємо, європейські фонди збільшують інвестиції в оборонні компанії.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram