Новини
13 Квітня 2020
1 155

$5 мільйонів: Благодійний фонд Google допоможе найбільш постраждалим від пандемії

П’ять тисяч сімей отримують по $1000

Google.org, благодійний фонд компанії Google, спільно з некомерційною організацією GiveDirectly почав збір допомоги малозабезпеченим сім’ям, які живуть в області затоки Сан-Франциско, США. Мета партнерів — зібрати $5 млн для постраждалих через пандемію Covid-2019, повідомив фонд у Twitter.

Кошти будуть спрямовані на пряму фінансову підтримку 5 тис. сімей. Фонд вклав $1 млн, ще стільки ж виділив глава Alphabet Сундар Пічаї.

GiveDirectly розпочала збір $500 тис. для 252 малозабезпечених сімей — учасників федеральної програми додаткової продовольчої допомоги.

“Через економічну кризу малозабезпеченим доводиться вибирати між головними життєвими потребами: їжею, медикаментами та орендою”, — стверджує фонд. Велика кількість постраждалих — матері-одиночки.

За даними на 13 квітня, із запланованої суми було зібрано понад $280 тис. Кошти пожертвували 136 учасників програми. Особливістю GiveDirectly є адресна допомога бідним: люди отримують зібрані гроші безпосередньо від фонду.

GiveDirectly заснований у 2009 р. Його засновники та партнери — благодійний фонд Google, Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), приватний фонд Good Ventures та інші. За час існування фонду допомогу отримали 130 тис. сімей, їм було передано $140 млн. У 2012 р. фонд Google надав організації грант в розмірі $2,4 млн для підтримки бідних сімей Західної Африки.

Також, 10 квітня Apple і Google оголосили про спільну роботу над технологіями, які повинні допомогти в боротьбі з поширенням коронавірусу нового типу. У їх числі програми для відстеження контактів заражених.

Система буде відстежувати по Bluetooth відстань між власниками смартфонів. Спеціальний додаток буде обробляти всі контакти хворих коронавірусом за два тижні та попереджати тих, хто з ними спілкувався або знаходився поблизу в цей період.

Користувачі зможуть самі повідомляти про підтверджене зараження. Тих, хто контактував з ними, буде легше оповістити, знайти та ізолювати. Імена інфікованих будуть приховані.

Додаток планують запустити в травні, а влітку її вмонтують в операційні системи Android та iOS. Така система стеження зможе покрити до половини населення планети, оскільки 99% мобільних пристроїв використовують саме ці ОС.

Як відомо, Кабмін розробляє механізм виплати одному із батьків допомоги на догляд за дітьми віком до 10 років у розмірі прожиткового мінімуму. Таку допомогу пропонується надавати фізичним особам-підприємцям, які не мають найманих працівників та які на період карантину призупинили свій бізнес і втратили прибуток. Виплати будуть здійснюватися під час карантину та протягом 30 днів після його завершення.

Нагадаємо, засновник Microsoft Білл Гейтс заявив, що благодійний фонд The ​​Gates Foundation готовий вкласти мільярди доларів у сім програм з розробки вакцини від коронавірусу. Його благодійний фонд об’єднався з іншими компаніями та країнами, щоб фінансувати фабрики, які працюють над вакциною.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram