Новини
10 Квітня 2020
829

Кабмін виділить допомогу по догляду за дітьми ФОПам, які втратили роботу через карантин

Виплати будуть здійснюватися під час карантину та протягом 30 днів після його завершення

Кабінет міністрів України (КМУ) розробляє механізм виплати одному із батьків допомоги на догляд за дітьми віком до 10 років у розмірі прожиткового мінімуму. Таку допомогу пропонується надавати фізичним особам-підприємцям, які не мають найманих працівників та які на період карантину призупинили свій бізнес і втратили прибуток, повідомляє прес-служба КМУ.

“Є фізичні особи-підприємці та інші самозайняті, яким зараз дуже складно, але вони не хочуть припиняти підприємницьку діяльність і фактично пішли у неоплачувану відпустку. Такі особи не можуть прийти у центр зайнятості та отримати статус безробітного”, — сказала міністр соціальної політики Марина Лазебна.

За її словами, такі виплати будуть здійснюватися під час дії карантину, а також протягом 30 днів після його завершення залежно від ситуації з карантинними заходами та станом економіки країни.

Міністр запевнила, що уряд уже найближчим часом ухвалить рішення про надання такої допомоги.

Як відомо, на початок 2020 р. кількість зареєстрованих фізичних осіб-підприємців в Україні становила 1,885 млн осіб, що на 19,8 тис. більше, ніж на початок минулого року. Зросла й кількість ФОПів на спрощеній системі оподаткування.

Також, Кабінет міністрів України дозволив фізособам-підприємцям під час карантину не вести книгу обліку доходів/витрат, якщо її ведення мало розпочатися після встановлення карантину. Однак, протягом трьох місяців з дня припинення карантину підприємці повинні відзвітувати про доходи/витрати.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram