Новини
11 Лютого 2020
1 039

В Україні продовжує зростати кількість зареєстрованих ФОПів

Підприємств стало на 19,8 тисячі більше у порівнянні з минулим роком

На початок 2020 р. кількість зареєстрованих фізичних осіб — підприємців в Україні становила 1,885 млн осіб, що на 19,8 тис. більше, ніж на початок минулого року, йдеться в повідомленні Державної податкової служби України.

Суттєво зросла й кількість ФОПів на спрощеній системі оподаткування. Загалом, у порівнянні з минулим роком, “спрощенців” побільшало майже на 93,8 тис. осіб.

Для порівняння, якщо на 1 січня 2019 р. на спрощеній системі оподаткування перебувало 1,39 млн осіб, то на 1 липня 2019 р. їхня кількість знизилася до 1,36 млн платників.

Втім вже на 1 січня цього року відбулося зростання до 1,5 млн підприємців. При цьому третю групу обрали 596 тис. осіб, що на 79 тис. більше, ніж на 1 січня 2019 р.

Також, у 2019 р. сплата єдиного податку платниками зросла на 25,5% — до 24,95 млрд грн.

“Такі цифри свідчать про пожвавлення ділової активності на рівні мікробізнесу на спрощеній системі, і, відповідно, збільшення надходжень до бюджету від єдиного податку. Зі свого боку, податкова служба й надалі покращуватиме якість податкового сервісу, зокрема й розширення переліку та якості електронних послуг”, — зазначив Голова ДПС Сергій Верланов.

За його словами, планується надання можливості для фізичних осіб-підприємців — платників єдиного податку за допомогою засобів інформаційно-телекомунікаційної системи направити заяву про застосування спрощеної системи оподаткування, подати запит про отримання витягу з реєстру платників єдиного податку та отримати витяг з реєстру платників єдиного податку.

Нагадаємо, підприємці подали 17 тис. заявок на отримання кредитів за програмою “Доступні кредити 5-7-9%”, яка сьогодні, 3 лютого, почала діяти.

Також, Нацбанк скасував норму щодо порядку використання поточних рахунків фізичних осіб-підприємців та фізичних осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, що містить постанова правління Нацбанку №162 від 27 грудня 2019.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram