Новини
3 Лютого 2020
758

Підприємці вже подали 17 тисяч заявок на отримання дешевих кредитів

Сьогодні запущено державну програму “Доступні кредити 5-7-9%”

Підприємці подали 17 тис. заявок на отримання кредитів за програмою “Доступні кредити 5-7-9%”, яка сьогодні, 3 лютого, почала діяти, повідомив прем’єр-міністр Олексій Гончарук під час брифінгу.

“Дуже багато заявок, 17 тис. Ми попросили банки, щоб кожна людина отримала зворотний зв’язок протягом 10 днів”, — сказав він.

За словами прем’єра, середній термін розгляду заявок не повинен перевищувати 10 днів, однак на увазі значної кількості запитів в перший час він може зайняти трохи більше часу.

“На Програму лише в цьому році Уряд виділив 2 млрд грн — за рік це дозволить видати понад 50 тис. доступних кредитів, створити до 90 тис. нових робочих місць і залучити близько 2 млрд грн внутрішніх інвестицій у сферу малого бізнесу.

За інформацією Інтерфакс-Україна, державні Ощадбанк і ПриватБанк в п’ятницю підписали угоди з Фондом розвитку підприємництва про участь в реалізації держпрограми “Доступні кредити 5-7-9%”.

За словами представника прес-служби ПриватБанку, банк почав попередній прийом заявок від потенційних учасників цієї програми 27 січня і за п’ять днів отримав понад чотири тисячі заявок.

Державний “Укргазбанк” видав перший кредит за цією Програмою в розмірі 1,5 млн грн.

“Ми в п’ятницю змогли розглянути один кейс — це вінницький підприємець і він сьогодні, поки ми з вами засідаємо, отримав перший кредит в розмірі 1,5 мільйона гривень на те, що відкриває новий маленький супермаркет”, — повідомляють у прес-службі банку.

Як писали раніше Investory News, президент Володимир Зеленський підписав Закон “Про внесення змін до Закону України “Про Державний бюджет України на 2020 рік” щодо забезпечення функціонування Фонду розвитку підприємництва” № 436-ІХ, який Верховна Рада України (ВРУ) ухвалила 14 січня 2020 р.

Зміни передбачають виділення 2 млрд грн для запуску програми кредитів під 5%, 7% та 9% для підтримки мікро- та малого бізнесу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram