Новини
18 Червня 2024
58

McDonald’s не використовуватиме ШІ для приймання замовлень

Протягом тестування система робила низку помилок

McDonald’s припиняє тестування автоматизованої системи штучного інтелекту для приймання замовлень у понад 100 ресторанах. Ця технологія, розроблена у співпраці з IBM, зазнала невдачі, повідомляє Business Insider.

Початкова співпраця передбачала впровадження голосового замовлення для пришвидшення обслуговування. Однак технологія виявилася недостатньо досконалою. Розпізнавання голосу працювало правильно приблизно у 85% випадків, тому співробітникам все ж таки доводилося допомагати з одним із п’яти замовлень.

Відеоролики клієнтів, які борються з використанням системи автоматичного замовлення, вперше привернули увагу користувачів TikTok минулого року. Вони скаржилися в соцмережі, що штучний інтелект неправильно розуміє їхні замовлення, додаючи зайві товари або зовсім плутаючи їх.

В одному відео жінка намагалася замовити воду та порцію ванільного морозива. Система штучного інтелекту врахувала ці товари, але помилково додала до її замовлення чотири пакети кетчупу та три пакети вершкового масла.

@themadivlog How did I end up a butter #fyp ♬ The Office – The Hyphenate

В іншому відео користувачка TikTok розповіла, що вона замовила одну велику порцію солодкого холодного чаю, але система на основі штучного інтелекту додала замість цього дев’ять порцій холодного чаю.

@typical_redhead_ I thought TikTok would appreciate this 💀 #fyp #foryou #foryoupage #comedy #fail ♬ Monkeys Spinning Monkeys – Kevin MacLeod & Kevin The Monkey

Хоча партнерство McDonald’s з IBM щодо системи автоматичного замовлення завершилося, компанія заявила, що й надалі шукатиме способи для оптимізації робочих процесів. Компанія впевнена, що голосове замовлення стане частиною майбутнього у мережі ресторанів.

IBM заявила, що продовжить співпрацювати з McDonald’s над іншими проєктами. Окрім того, ведуться перемовини з іншими мережами швидкого харчування, зацікавленими у впровадженні системи.

McDonald’s почав використовувати технологію штучного інтелекту у своїх ресторанах ще у 2019 році. Компанія встановила 700 інформаційних панелей із меню на основі штучного інтелекту, що пропонують додаткові товари до замовлення.

Нагадаємо, Picsart та Getty працюватимуть над спільним проєктом.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram