Новини
17 Грудня 2019
913

Зупиняють виробництво: Boeing поки не вироблятиме літаки 737 МАХ

У компанії не уточнили, коли саме буде відновлено їх випуск

Американська авіабудівна корпорація Boeing з січня 2020 року тимчасово зупиняє виробництво літаків моделі 737 MAX. При цьому не уточнюється, на коли саме планується відновлення їх випуску, повідомляється на сайті компанії.

Наголошується, що скорочення виробництва дозволить компанії зосередитися на постачанні вже готових літаків.

У компанії додали, що рішення було прийнято через продовження процесу сертифікації літаків на 2020 рік, а також “невпевненість” щодо термінів і умов їх повернення в небо.

І наголосили, що таке рішення є “найменш руйнівним для підтримки довгострокової системи виробництва і справності ланцюжка постачання”.

“У період заморозки проєкту співробітників, що працюють над 737 MAX не скорочуватимуть. Вони продовжать “пов’язану з 737″ роботу або будуть тимчасово призначені в інші команди”, – зазначили у Boeing.

Мораторій на польоти літаків цієї моделі був запроваджений практично у всіх країнах світу, включно зі США, в березні, після катастрофи в Ефіопії, жертвами якої стали 157 людей та в Індонезії, у жовтні минулого року.

Нагадаємо, слідчі з Індонезії прийшли до висновку, що основними причинами падіння літака Boeing 737 MAX в Індонезії стали недоліки в конструкції літака та недостатній контроль з боку державних органів США.

Раніше Investory News писали, що Boeing виділить $100 млн на виплати сім’ям і близьким жертв, а також на покриття суспільних витрат, пов’язаних з двома авіакатастрофами лайнерів моделі 737 MAX в Ефіопії та Індонезії, в результаті яких загинули 346 осіб.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram