Новини
4 Березня 2021
1 058

Золото назвали “мертвим” активом

За словами мільярдера Марка Кьюбана, сьогодні багато якостей золота перейняла криптовалюта

Американський мільярдер, власник баскетбольного клубу НБА Dallas Mavericks Марк Кьюбан назвав золото “мертвим” активом. Про це бізнесмен написав у Twitter у відповідь на пост глави інвесткомпанії Euro Pacific Capital Пітера Шиффа.

Фінансист іронічно висловився про інвесторів, які купили біткоїни та чекали подальшого зростання їх ціни. За його словами, біржі піддалися манії, через що котирування найвідомішої криптовалюти стрімко зросли, але з боку покупців це було недалекоглядним кроком, що й підтвердилося при падінні ціни.

“Вітаю тих, хто рано купив біткоїни та завищив його ціну, а також тих, хто застрибнув на хайп. Ви успішно змусили Волл-стріт піддатися ажіотажу”, — написав Шифф.

Кьюбан відповів на ці слова Шиффа власною публікацією, в якій розкритикував золото, що традиційно вважається захисним активом під час криз.

“Пам’ятайте, золото — це засіб заощадження, засноване на технологіях. Від кирок і лопат до видобутку золота, яка продовжує удосконалюватися. Той, хто зумів найефективніше використовувати сучасні технології для видобутку, отримав найвищу нагороду”, — зазначив бізнесмен.

За його словами, сьогодні багато якостей золота перейняла криптовалюта. Сам же дорогоцінний метал “мертвий” як актив та засіб заощадження, впевнений Кьюбан: “Час рухатися далі”.

Після зростання в кінці минулого і початку нинішнього років ціна біткоїна знизилася — з пікового значення у $55,8 тис. за одиницю до $48,7 тис.

Марк Кьюбан відомий ексцентричною поведінкою, в основному як власник Dallas Mavericks. Остання резонансна подія за його участю сталася наприкінці січня, коли він підтримав ідею гравця Brooklyn Nets Кайра Ірвінга змінити логотип НБА і розмістити на ньому зображення загиблого торік Кобі Брайанта.

Як писали раніше Investory News, біткоїн-еліта витрачає мільйони доларів на покупку цифрового мистецтва. Як влаштований ринок NFT-токенів, можна прочитати за посиланням.

Нагадаємо, майнингова компанія Northern Data, що базується у Франкфурті-на-Майні, планує залучити $500 млн під час первинного розміщення акцій (IPO).

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram