Новини
23 Лютого 2021
764

Оператор найбільшої майнинг-ферми у Техасі планує IPO на $500 мільйонів

Тим часом вартість біткоїна знизилася до $46,8 тисячі

Майнингова компанія Northern Data, що базується у Франкфурті-на-Майні, планує залучити $500 млн під час первинного розміщення акцій (IPO), повідомляє Bloomberg з посиланням на власні джерела.

У компанії впевнені, розміщення акцій на фондовій біржі розширить базу акціонерів і закріпить за Northern Data статус глобального гравця. “Організатором IPO може виступити Credit Suisse. Конкретні терміни не називаються, додаткові деталі відсутні”, — йдеться у повідомленні.

Northern Data спеціалізується на розробці інфраструктурних рішень і високопродуктивних обчисленнях, враховуючи майнінг біткоїна, блокчейн, інтернет речей, штучний інтелект і аналітику великих даних.

Дата-центр фірми в Рокдейл (штат Техас) позиціюється як найбільша у світі майнинг-ферма з проєктною потужністю 1 ГВт і площею з 57 футбольних полів. Для її створення у листопаді 2019 року компанія поглинула Whinstone US. У лютому 2020 року Northern Data уклала стратегічне партнерство з дочірнім підприємством SBI Holdings, який став резидентом дата-центру.

З 2015 року акції Northern Data перебувають в обігу на позабіржовому ринку Deutsche Börse’s Xetra.

Тим часом вартість біткоїна, яка за останній рік зросла на 400%, у вівторок, 23 лютого, опустилася нижче $50 тис. за монету та станом на вечір становила $46,8 тис. Ще 21 лютого біткоїн коштував вище $57 тис.

До речі, у понеділок, 22 лютого, акції Tesla знизилися на 8,6% — внаслідок цього статки Ілона Маска скоротилися на $15,2 млрд і він опустився на друге місце у рейтингу найбагатших людей світу Bloomberg Billionaires Index.

Агенція зазначає, що найбільше з вересня падіння акцій Tesla частково викликано коментарями Маска у вихідні, що ціни на біткоїн та Ethereum є завищеними. “Маск опублікував свій твіт про вартість криптовалюти через два тижні після того, як Tesla оголосила, що інвестувала $1,5 млрд у біткоїни”, — йдеться у повідомленні.

Раніше Investory News писали, що біткоїн зріс у ціні на 19% після того, як глава компаній SpaceX і Tesla Ілон Маск додав хештег #bitcoin до свого підпису в Twitter.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram