Новини
9 Грудня 2020
599

Золото дешевшає на новинах про вакцину від коронавірусу

Напередодні ціна на дорогоцінний метал досягала максимальної позначки з 23 листопада

Ціна на золото в середу, 9 грудня, дещо знижується, в той час, як інвестори оцінюють новини навколо вакцини від коронавірусу, які можуть викликати відмову від активів-“притулків”, і це стосується дорогоцінних металів, свідчать дані торгів, пише Prime.

Ціна лютневого ф’ючерсу на золото на нью-йоркській біржі Comex знижується на 0,6%, або на $11,2, до $1863,7 за тройську унцію. Березневий ф’ючерс на срібло дешевшає на 1,2%, до $24,44 за унцію.

Напередодні ціна на дорогоцінний метал внаслідок деякої корекції вгору досягала максимальної позначки з 23 листопада. Сьогодні ж новий тиск на котирування золота надають новини навколо вакцини від коронавірусу.

Раніше американський регулятор підтвердив ефективність вакцини, розробленої компаніями Pfizer і BioNTech. Це викликало новий сплеск оптимізму на ринках і “перевагу ризику”. Відповідно, деякі гравці починають позбуватися “надійного” золота.

При цьому поки здешевлення дорогоцінного металу досить помірне, пише Reuters. Аналітик ED&F Man Capital Markets Едвард Мейр (Edward Meir) вважає, що стримують зниження цін на золото новини про підготовку нової масової фінансової підтримки економіки США, і вони будуть продовжувати надавати підтримку котируванням дорогоцінного металу до кінця року. Річ у тім, що золото розглядається як засіб захисту від інфляції, яка може виникнути в результаті влиття в економіку ще майже $1 трлн.

Напередодні міністр фінансів США Стівен Мнучін запропонував конгресу пакет додаткової підтримки американської економіки розміром у $916 млрд, при тому що раніше був представлений пакет у $908 млрд.

Нагадаємо, міжнародна інвестиційна компанія Avellana Gold запустить збагачувальну фабрику на Мужіївському родовищі поліметалів, яке є єдиним у державі  родовищем золота із затвердженими запасами, що дозволяє Україні вважатися золотовидобувною країною.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram