Новини
29 Березня 2019
753

Золоті помилки: Goldman Sachs оштрафовано на $44,8

Британський регулятор оштрафував фінансову установу за порушення вимог до звітності

28 березня 2019 року стало відомо, що Управління з фінансового регулювання і нагляду Великобританії (FCA) оштрафувало підрозділ американського банку Goldman Sachs на 34,3 млн фунтів стерлінгів ($44,8 млн) за порушення в звітності, повідомляє британський регулятор.

Goldman Sachs порушував вимоги щодо точної та своєчасної передачі даних про угоди протягом майже десяти років – з листопада 2007-го по березень 2017-го, стверджує FCA. За цей час інвестиційний банк допустив в цілому 220,2 млн помилок в своїх звітах, йдеться в повідомленні. Наприклад, Goldman Sachs помилково повідомив регулятору про 6,6 млн транзакцій, які не вимагали декларування.

“Помилки в цьому випадку демонструють нездатність протягом тривалого періоду управляти і тримати контроль, що життєво важливо для цілісності наших ринків”, – цитує повідомлення слова виконавчого директора FCA з питань правозастосування та нагляду за ринком Марка Стюарда.

Goldman Sachs погодився співпрацювати з регулятором і тому отримав знижку в 30% від загального штрафу. Без цієї знижки банку довелося б заплатити 49 млн фунтів стерлінгів ($64 млн).

Нагадуємо, що напередодні Swedbank залишився без гендиректора.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram