Новини
26 Лютого 2019
829

Золоте злиття: Канадська Barrick хоче купити конкурента за $18 млрд

У американській Newmont поки що відмовляються від угоди

Канадська гірничодобувна компанія Barrick Gold Corp., один з найбільших виробників золота у світі, запропонувала купити свого американського конкурента Newmont Mining Corp. Як повідомляє Reuters, сума угоди з об’єднання двох сильних гравців глобального ринку золота може досягати $18 млрд.

При цьому у Newmont відмовилися від пропозиції, підкресливши, що вже переглянули та відхилили всі можливі угоди з Barrick. Також у американській компанії додали, що їх власна нещодавня покупка Goldcorp Inc за $10 млн має більше сенсу для бізнесу.

“Поєднання Barrick і Newmont дозволить створити буквально найкращу золоту компанію в світі, з найбільшим портфелем золотих активів першого рівня”, – заявив головний виконавчий директор Barrick Марк Брістоу.

“Найголовніше, це дозволить нам розглядати наші активи в Неваді як один комплекс”, – додав він.

За словами Марка Брістоу переговори з Barrick провалилися через бажання останньої мати управлінський контроль у об’єднаному бізнесі.

Як зазначає видання, протягом багатьох років угод зі злиття на поглинання на ринку золота майже не відбувалося, оскільки компанії сконцентрували зусилля на скороченні видатків. Але минулого місяця Barrick придбала конкурента Randgold Resources за $6,1 млрд, що спровокувало низку інших угод.

Нагадаємо, раніше аналітики робили позитивні прогнози для глобального ринку M&A. А нещодавно стало відомо, що Швейцарський фармакологічний гігант Roche збирається придбати американську компанію Spark Therapeutic за $4,3 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram