Новини
12 Лютого 2019
2 687

Світовий ринок М&A у 2019 році залишиться перспективним

Майже 46% опитаних планують угоди зі злиття та поглинання упродовж найближчих 12 місяців. Минулого року цей показник склав 56%

Незважаючи на те,  що 2018 р. може стати найуспішнішим за кількістю угод з злиття та поглинання (M&A) у світі, корпорації все менше стали укладати такі угоди, повідомляється у 19-му дослідженні EY Global Capital Confidence Barometer (CCВ).

“На ринкові настрої впливає посилення регуляторної невизначеності та переговори щодо умов торгівлі та митних тарифів, зокрема за умов Брекзиту та торговельних суперечок між США та Китаєм. 46% респондентів вважають регуляторну та політичну невизначеність найбільшими потенційними перешкодами для укладання угод наступного року. Лише 46% опитаних планують угоди зі злиття та поглинання упродовж найближчих 12 місяців. Минулого року цей показник склав 56%”, – йдеться у дослідженні.

Фахівці переконані, що невизначеність у геополітичних, торговельних і тарифних питаннях зрештою змусила деяких гравців ринку зробити паузу.

Всі опитані керівники активно слідкують за результатами переговорів між Великою Британією та Європейським союзом. За даними, майже половина респондентів (41%) хотіла б впровадження швейцарської моделі угоди про вільну торгівлю, а 22% надають перевагу канадській моделі. І лише 5% опитаних обрали додатковий референдум щодо членства Британії у ЄС, а трохи більше 6% вважають найвигіднішою угодою ту, яка базуватиметься на умовах Світової організації торгівлі.

Дослідження підкреслює вплив Брекзиту на фінансові послуги. 43% респондентів стверджують, що будуть менше купувати фінансові продукти та користуватися послугами лондонських постачальників, коли Великобританія покине ЄС.

Тож, багато компаній усе ж планують укладати транскордонні угоди для того, щоб пом’якшити вплив торговельної та тарифної нестабільності.

73% компаній визначили активи для продажу через неефективність чи ризик дестабілізації, вказуючи, що інші активи готові до майбутніх угод злиття та поглинання.

Деякі з активів для продажу можуть зацікавити приватних інвесторів. Згідно дослідженню, 31% опитаних прогнозують, що саме приватні інвестори будуть основними покупцями у 2019 році. А 68% респондентів вважає, що найсильніша конкуренція за активи йтиме від приватного капіталу, включаючи корпоративні інвестиційні та Private Equity фонди.

Експерти впевнені, що керівники фондів зосереджені на приватному капіталі більше, ніж будь-коли. Багато хто з них буде використовувати його як джерело прибутку, в той час як інші посилять пряму інвестиційну активність.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram