Новини
12 Липня 2019
893

Знову хакери винні: З японської криптобіржі BITPoint вкрали $32 млн

Платформа тимчасово зупинила всі операції

З японської криптовалютної біржі BITPoint внаслідок хакерської атаки було викрадено $32 млн (3,5 млрд єн), повідомляє Nikkei.

Платформа тимчасово зупинила всі операції, враховуючи депозити, зняття коштів і транзакції на своєму веб-сайті. І повідомила, що у ніч з 11 на 12 липня в системі торгівлі цифровими валютами сталася помилка переказу коштів.

“Розслідування показало, що в результаті шахрайських дій сталося незаконне виведення криптовалюти. Загальна сума вкрадених активів становить 3,5 млрд єн, з яких 2,5 млрд ($23 млн доларів) – кошти клієнтів”, – повідомили у компанії.

У BITPoint не уточнили, які криптовалюти було викрадено. Однак за інформацією видання Ihodl ймовірно мова йде про Bitcoin, ефір, лайткоіни, XRP та Bitcoin Cash.

Нагадаємо, взимку цього року американська компанія Microsoft зафіксувала хакерські атаки на співробітників аналітичних центрів, пов’язаних з політикою ЄС, зокрема на Німецьке товариство зовнішньої політики, Інститут Аспена та Німецький фонд Маршалла США. Тоді хакери спробували зламати 104 акаунти співробітників представництва цих організацій Бельгії, Німеччини, Польщі, Румунії, Сербії та Франції.

На початку червня міжнародна група J5, що створена податковими органами США, Австралії, Великобританії, Канади та Нідерландів, розпочала розслідування 60 великих міжнародних схем з ухилення від сплати податків з використанням криптовалюти.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram