Новини
1 Квітня 2020
1 095

Зміни в “Нафтогазі”: Директор з газового бізнесу йде у відставку

Андрій Фаворов перебував на посаді з кінця 2018 року

Андрій Фаворов покидає посаду директора з інтегрованого газового бізнесу НАК “Нафтогаз України”, а також залишає посаду тимчасово виконуючого обов’язки генерального директора АТ “Укргазвидобування”, про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Своєю чергою у прес-службі “Нафтогазу” зазначили, що кадрові зміни відбуваються в межах продовження трансформації компанії. “Діяльність з видобутку та реалізації газу була об’єднана в один дивізіон на період дії ПСО (покладання спеціальних обов’язків). З 1 травня 2020 року Україна взяла на себе зобов’язання повністю лібералізувати ринок постачання газу побутовим споживачам і забезпечити умови для конкуренції в цьому сегменті. Дія ПСО припиняється, а потім Нафтогаз адаптує структуру до нових ринкових умов і переглядає логіку інтеграції. Інтегрований газовий бізнес, згідно з планами подальшої трансформації НАК “Нафтогаз України”, буде розділений на два дивізіони – з видобутку та комерційної діяльності. Наразі йде їх формування”, – повідомили в компанії.

За словами голови правління “Нафтогазу” Андрія Коболєва, завдяки роботі Фаворова компанія отримала нових комерційних партнерів у Європі та приступила до створення повноцінного роздрібного бізнесу.

Своєю чергою, Фаворов зазначив, що компанія утримала видобуток газу, а також зменшила виробничі витрати. “Але, на мій погляд, головне, що вдалося зробити – це перезавантажити функцію охорони праці та промислової безпеки, ініціювати на всіх рівнях компанії зміни щодо питань безпечного виробництва, цінності життя”, – зазначив він.

Андрій Фаворов очолював інтегрований газовий бізнес “Нафтогазу” з кінця 2018 року. До цього був директором і керуючим партнером компанії “Енергетичні ресурси України” (ЕРУ).

Раніше Investory News писали, що за підсумками 2019 року НАК “Нафтогаз України” заплатив до державного бюджету 120,3 млрд грн ($5 млрд), що склало близько 16% доходів держави за рік.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram