Новини
26 Червня 2019
1 016

Зміїний бізнес: В Україні відкрили першу ферму рептилій

Клієнтами ферми є ресторани. Останні вже пропонують страви з плазунів, які коштуватимуть в межах 3-4 тис. грн за порцію

Фото: fermer.blog

В Україні відкрили першу зміїну ферму, на якій вирощуватимуться рептилії для продажу в ресторани. Їстівних змій почали розводити на фермерському господарстві “Західний равлик” на Львівщині, передає Фермер.

За словами співвласниці ферми Ірини Юскевич, змій вирощують на фермі два місяці. Приблизно 70 неотруйних плазунів містяться в спеціальному вольєрі. Отримати всі необхідні дозволи фермерам вдалося нещодавно. “Для фахівців Держпродпотребслужби Пустомитівського району це був несподіваний вид бізнесу”, – розповіли підприємці.

Зазначається, що ферма знаходиться на стандартній ділянці між приватними будинками в Солонці. За словами власників, вони не бажають зупинятися на розведенні равликів і змій. У планах – вирощування жаб. Подумують фермери й про запуск ферми сарани.

За словами Ірини Юскевич, страва, приготована зі змії коштуватиме в межах 3-4 тис. грн за порцію. При цьому з однієї рептилії можна приготувати їжі на трьох осіб. Щоб змії досягли товарних кондицій, їх вирощують протягом трьох років. Годують рептилій перепелиними яйцями, молоком і свіжим мальком із рибних господарств.

На думку Ірини Юскевич, зміїне м’ясо не матиме великої популярності. “Але завжди знайдуться люди, які захочуть спробувати щось незвичайне”, – впевнена вона.

У планах фермерів запуск вирощування ще й отруйних змій для отримання їх яду, що використовується в фармацевтиці.

Тим часом фермери Британії намагаються зробити корів самостійними з допомогою 5G–нашийників, що регулюють роботизовану систему доїння, яка сама підключається до тварин та вушними бирками, які стежать за їх здоров’ям.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram