Новини
9 Липня 2020
863

ЗМІ: Китайський підрозділ Alibaba планує провести IPO на $200 мільярдів у Гонконзі

Ant Group має намір розмістити від 5% до 10% своїх акцій

Фінансовий підрозділ китайського інтернет-гіганта Alibaba – Ant Group, планує цього року провести IPO у Гонконзі, повідомляє Reuters з посиланням на джерела.

За інформацією видання, Ant Group розраховує на те, що вартість компанії в ході IPO буде оцінена більш ніж у $200 млрд.

“Компанія планує розмістити від 5% до 10% своїх акцій, тим самим IPO Ant Group може стати одним із найбільших цього року”, – йдеться у повідомленні.

Додається, що раніше компанія розглядала можливість одночасного розміщення акцій в Гонконзі та на материковому Китаї, але тепер схиляється до IPO тільки на Гонконзькій біржі.

За даними видання, Ant Group уже декілька місяців обговорює розміщення з консультантами, його деталі ще належить допрацювати. “А от в Ant заявили, що інформація про IPO не відповідає дійсності”, – зазначає Reuters.

33% акцій Ant Group належать Alibaba, вартість компанії під час останнього раунду фінансування у 2018 році оцінювалася в $150 млрд.

За даними Reuters, виторг Ant минулого року склав 120 млрд юанів ($17,1 млрд), а чистий прибуток – майже 17 млрд юанів ($2,4 млрд).

Раніше Investory News писали, що Alibaba Group вкрай вдало завершила 2019 р., однак глава онлайн-рітейлера Деніел Чжан попередив, що коронавірус буде мати негативні наслідки для всього бізнесу корпорації.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram