Новини
14 Лютого 2020
876

Alibaba підрахувала свої доходи та активно продовжила боротися с коронавірусом

Компанія попередила про руйнівну дію квірусу Covid-19 на економіку

Alibaba Group вкрай вдало завершила 2019 р., однак глава онлайн-рітейлера Деніел Чжан попередив, що коронавірус буде мати негативні наслідки для всього бізнесу корпорації, повідомляє Bloomberg.

Відповідно до звітності, виручка компанії за четвертий квартал 2019 р. склала $23,2 млрд, що на 38% вище показника за аналогічний період 2018 р.

Чистий прибуток виріс на 56% і досяг $7,5 млрд. Такому успіху сприяв і новий рекорд продажів, встановлений в День холостяків 11 листопада.

Однак надалі компанія очікує істотне падіння показників всіх своїх підрозділів. Так, згідно з даними, які Alibaba надає торговцям, продаж таких великих брендів, як Uniqlo, Big Eve або Estee Lauder впали за місяць епідемії на 40% — 80%.

Головний виконавчий директор Деніел Чжан і головний фінансовий директор Меггі У розповіли, що через коронавірус багато працівників не можуть отримати замовлення або виконати свою роботу.

Через інфекції змінилися й моделі поведінки споживачів, які відмовляються від покупок, зокрема від туристичних поїздок і походів у ресторани.

“Епідемія негативно вплинула на загальну економіку Китаю, особливо на роздрібний і сервісний сектори”, — сказала Меггі У.

Чжан зазначив, що поставки харчових продуктів ростуть, але такі галузі, як одяг і електроніка, стикаються з логістичними проблемами.

“Це буде являти собою короткострокові проблеми для бізнесу Alibaba по всьому світу”, — сказав він.

Фото: Aly Song/Reuters

Alibaba розробляє спеціальні програми для підтримки своїх продавців, зокрема знижуючи збори, які вона стягує, і надаючи субсидії для персоналу в доставці.

Деніел Чжан додав, що компанія намагається зберегти свій власний персонал в безпеці, переводячи його на роботу з дому.

Китайський технологічний гігант також активно намагається боротися з масовим поширенням нового вірусу. Компанія запустила систему штучного інтелекту для розпізнавання людей з підвищеною температурою або без медичної маски.

Це нововведення, як повідомляє агенція “Сіньхуа”, покликане зіграти важливу роль в боротьбі з поширенням нового коронавірусу.

Система дозволяє безконтактно визначати температуру тіла людини, яка проходить поблизу, з допустимою похибкою в межах 0,3 градуса Цельсія. Виявивши у перехожого ознаки жару, система автоматично оповіщає про це медиків.

Спочатку новинкою передбачається оснастити деякі магазини мережі Hema Fresh — супермаркетів Alibaba. Потім її планується впровадити в лікарнях, на залізничних вокзалах і в метро.

Раніше компанія Alibaba, яка базується в китайському місті Ханчжоу (східна провінція Чжецзян), запустила на деяких своїх платформах послугу безкоштовних лікарських консультацій, щоб знизити навантаження на медичні установи в умовах поширення нового коронавірусу.

Як писали раніше Investory News, Alibaba у 2019 р. стала найдорожчою публічною компанією в Азійсько-Тихоокеанському регіоні, капіталізація якої у цей період зросла до $570 млрд. У 2019 р. оцінка інтернет-гіганта зросла на 60%.

Нагадаємо, Китай виділить близько $10,3 млрд для боротьби та профілактики нового коронавірусу. Світовій економіці поширення нового вірусу буде коштувати понад $280 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram