Новини
10 Жовтня 2019
1 738

Життя у смартфоні: В Україні суттєво збільшилося проникнення інтернету

Майже всі українці віком до 35 років є інтернет-користувачами

У 2019 р. вперше за останні 3 роки значно зросло інтернет-проникнення в Україні (процентна кількість інтернет-користувачів від загальної кількості населення країни). Про це йдеться в дослідженні Factum Group на замовлення Інтернет Асоціації України (ІнАУ).

Одна з причин такого зростання масове використання смартфонів. Зараз 22% користувачів виходять в онлайн виключно з мобільних пристроїв. Для великої частки нових користувачів смартфон у 2019 р. став першим і єдиним пристроєм для виходу онлайн. Майже все населення України у віці до 35 років є інтернет-користувачами.

Інтернет-проникнення в країні на вересень 2019 р. виміряли на рівні 71% — 22,96 млн користувачів, які заявляють, що використовують інтернет раз на місяць або частіше. У 65% (21 млн осіб) жителів країни є вдома інтернет-доступ.

Якщо ж говорити про портрет українського користувача інтернету, найбільша вікова група користувачів — 25-34 роки. 44% з цих людей мають середній дохід, 40% — низький і лише 1% — високий.

Також, 40% — мають середню спеціальну освіту, 36% — вищу, 16% — повну середню (загальна освіта).

Найбільше серед регулярних інтернет-користувачів робітників і фахівців, зайнятих нефізичною працею. 60% регулярних користувачів одружені/заміжні або з кимось живуть, а 53% — ті, у яких немає дітей.

Що ж стосується інтернет-доступу, для 66% регулярних користувачів це — мобільний телефон або смартфон. Ще для 40% — домашній ноутбук, для 36% — десктоп, для 5% — десктоп на роботі, для 4% — робочий ноутбук, для 1% — комп’ютер за місцем навчання, ще 1% — комп’ютер в інтернет-кафе, і для 1% — в гостях.

Дослідження проводилося в серпні-вересні 2019 р. Дані збирали за допомогою інтерв’ю за місцем проживання. Всього провели інтерв’ю з 2110 людиною.

Нагадаємо, в Україні кожен третій інтернет-користувач купує товари онлайн. За останній рік близько 82% здійснювали від 5 до 20 покупок в мережі, а ще 17% — понад 20.

Як писали раніше Investory News, доступ до інтернету є у понад 50% населення світу і зараз стає складніше охопити нових користувачів.

Як відомо, шість українських виш потрапило до рейтингу кращих вищих навчальних закладів світу The Times Higher Education World University Rankings 2020. Найвища оцінка серед українських вищих закладів — у Львівської політехніки.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram