Бiзнес
15 Червня 2019
1 099

50% населення планети не має доступу до інтернету

Екс-аналітик Morgan Stanley і відомий венчурний інвестор презентувала новий звіт про стан світового інтернету

Інтернет продовжує зростати, збільшуючи кількість нових користувачів, особливо тих, що виходять у мережу з мобільних пристроїв. Про це йдеться у щорічному звіті про поточний стан інтернету аналітика Morgan Stanley та відомого венчурного інвестора Мері Мікер.

Як зазначається, доступ до інтернету є у понад 50% населення світу і зараз стає складніше охопити нових користувачів.

Проникнення в мережу Інтернет, 2018 рік

У 2018 році глобальне постачання смартфонів впало на 4%. У попередньому році воно не знижувалося.

Продажі смартфонів у 2018 році

53% інтернет-користувачів у світі знаходяться в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні. “Китай є найбільшим єдиним інтернет-ринком у світі – в цій країні знаходиться 0,8 млрд інтернет-користувачів”, – зазначається у звіті.

Користувачі інтернету у 2018 році

Як зазначає Мері Мікер, 7 з 10 кращих компаній світу за ринковою капіталізацією займаються технологіями. “Чотири з першої шістки знаходяться в США”, – пише вона у звіті.

Найкращі компанії світу за капіталізацією ринку

Що стосується електронної комерції, то минулого року показники зросли на 12,4% у порівнянні з попереднім роком. “Це трохи вище приросту в 12,1%, поміченого позаминулого року”, – йдеться у звіті. І додається, що продажі в фізичних магазинах теж досі ростуть. “І нехай, що у 2018 році вони збільшилися всього на 2% у порівнянні з попереднім роком”, – зазначається у повідомленні. Загалом електронна комерція займає близько 15% від частки роздрібних продажів у США.

Продажі електронної комерції

Повідомляється, що 33% закупівель реклами припадає на мобільну рекламу. “У 2010 році цей обсяг становив 0,5%”, – йдеться у звіті. Тепер витрати на рекламу в друкованих виданнях, на телебаченні та радіо впали. “Оскільки споживачі проводять набагато більше часу за телефоном”, – пояснює аналітик.

Наприклад, як і раніше велика частина прибутку від онлайн-реклами належить Google і Facebook. “Проте зростання інших американських рекламних платформ, таких як Amazon, Twitter, Snapchat і Pinterest, потроху змушує великих гравців посунутися”, – зазначає Мері Мікер. Так, дохід від реклами Google виріс у 1,4 раза за останні дев’ять кварталів, у Facebook він збільшився у 1,9 раза, а у нових гравців ринку в сумі зріс у 2,6 раза.

Дохід від рекламних платформ

Зазначається, що середньостатистичний дорослий американець щодня витрачає на цифрові медіа 6,3 години в день, причому половину цього часу він проводить за мобільним пристроєм.

Кількість годин, витрачених на цифрові медіа в США

Що стосується, інтерактивних ігор, то зазначається, що наразі у світі близько 2,4 млрд гравців в інтерактивні відеоігри – це на 6% більше, ніж у минулому році. “В одній тільки гри Fortnite 250 млн користувачів, як і у геймерскої платформи для спілкування Discord”, – йдеться у звіті.

Загалом 26% дорослих американців вважають, що вони “майже постійно перебувають онлайн”. Серед осіб у віці від 18 до 29 років такими вважають себе 39%.

Нагадаємо, згідно з дослідженням про ринок інтернет реклами AdEx Benchmark 2018 Європейського Бюро інтерактивної реклами (IAB Europe) Україна минулого року показала зростання ринку інтернет-реклами на 26,9%, ставши таким чином найбільш чимраз більшим ринком цього сегменту у Європі, й обігнавши такі країни, як Росія (24,9%), Білорусь (23,6%), Чехія (20,9%) та Сербія (20,1%).

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram