Новини
11 Вересня 2020
821

Жертви “корони”: Мільярдери, які втратили за рік більш за всіх

Найбільше скоротили свої статки Воррен Баффет і вдова Стіва Джобса

За останній рік сукупний статок усіх учасників рейтингу 400 найбагатших американців за версією Forbes виросло на $240 млрд. Однак не всім його учасникам вдалося стати багатшими. Лідери падіння — легендарний “Оракул з Омахи” Воррен Баффет, вдова Стіва Джобса, ветеран американської нафтогазової галузі Гарольд Хемм та інші великі бізнесмени й інвестори, пише видання.

Пандемія COVID-19 негативно позначилася на розвитку багатьох галузей, наприклад, на індустрії розваг і дозвілля, а також на енергетичному секторі. Кінотеатри закрилися, кількість туристів значно скоротилася, а попит на паливо різко впав. Деякі мільярдери, активи яких тісно пов’язані з постраждалими галузями, зіткнулися з великими втратами.

У процентному обчисленні найсильніше скоротився статок засновника нафтогазової компанії Continental Resources Гарольда Хемма. В результаті різкого падіння вартості акцій компанії статок Хемма за рік скоротився на 42%, або на $3,7 млрд.

Через падіння цін на нафту постраждав і Келсі Воррен, компанія якого побудувала скандальний магістральний нафтопровід Dakota Access Pipeline. Зараз його статок оцінюється у $2,8 млрд, за рік він скоротився майже на 35%.

У число інших найбагатших американців, статок яких скоротився більш ніж на третину, входить і Джеремі Джейкобс, голова ради директорів компанії Delaware North, що працює в сфері громадського харчування. Його статок скоротився на 39,5% або на $1,7 млрд і тепер він складає $2,6 млрд.

На фото: Джеремі Джейкобс/Elise Amendola

У співзасновника бюджетної індійської авіакомпанії IndiGo Ракеш Гангвал статок скоротився на фоні введення обмежень на подорожі, які привели до скасування безлічі рейсів і до ледь заповнених салонів літаків. За рік вартість акцій InterGlobe Aviation, материнської компанії IndiGo, на Національній фондовій біржі Індії скоротилася на 42% (-$1,5 млрд).

Вартість акцій колумбійської пивоварної компанії, яка зараз належить Anheuser-Busch Inbev, частку якої успадкували брати Андрес і Алехандро Санто Домінго, різко впала на фоні пандемії та закриття барів і стадіонів у всьому світі на 34,9% (-$1,5 млрд).

У грошовому вираженні найсильніше всіх скоротився статок легендарного інвестора Воррена Баффета — на $7,3 млрд. Це частково пов’язано з тим, що в липні 2020 р. його пожертвував на благодійність акції Berkshire Hathaway на $2,9 млрд. Ці кошти були передані благодійним фондам його дітей, а також фонду Білла і Мелінди Гейтс. З 2006 р. Баффет пожертвував цим фондам акції своєї компанії на $40 млрд. Проте, він все одно займає четверте місце в новому рейтингу Forbes 400.

На фото: Лорен Пауелл Джобс/Asa Mathat

Лорен Пауелл Джобс займає п’яте місце серед жінок, які увійшли до рейтингу Forbes 400. Вдова засновника Apple Стіва Джобса успадкувала значні частки в Apple і Disney. Всупереч тому, що станом на кінець липня 2020 р. вартість акцій Apple виросла на 75% до минулого року, Forbes знизив свою оцінку статку Пауелл Джобс у зв’язку з появою нової інформації про її активи.

Після початку пандемії COVID-19 власнику компанії Las Vegas Sands Шелдон Адельсон довелося закрити свої казино майже на три місяці. Вартість акцій компанії впала майже на 20% у порівнянні з минулим роком. Адельсон втратив $4,7 млрд.

У портфелі Icahn Enterprises, заснованої Карлом Айканом у 1987 р., є акції компаній, які серйозно постраждали в результаті пандемії. В їх число входять компанії з енергетичного сектора та автовиробники. У порівнянні з минулим роком вартість акцій Icahn Enterprises впала на 18%.

Нагадаємо, Forbes опублікував новий рейтинг 400 найбагатших людей США. Сумарний статок учасників рейтингу в цьому році досяг $3,2 трлн — це на $240 млрд більше, ніж в рейтингу минулого року.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram