Новини
9 Вересня 2020
1 159

Forbes 400: У рейтингу найбагатших американців з’явилося 18 нових мільярдерів

Власник Amazon Джефф Безос третій раз поспіль очолив рейтинг зі статком у $179 мільярдів

Фото: Saul Loeb

Американський Forbes опублікував новий рейтинг 400 найбагатших людей США. Сумарний статок учасників рейтингу в цьому році досяг $3,2 трлн — це на $240 млрд більше, ніж в рейтингу минулого року. Третій рік поспіль планка відсікання для потрапляння у список склала $2,1 млрд.

Третій рік поспіль список очолив гендиректор Amazon Джефф Безос, він же багатющий бізнесмен світу за версією Forbes. Його статок у рейтингу зафіксовано на позначці $179 млрд. З того часу він ще збільшувався: до обвалу фондових ринків минулого тижня він становив близько $210 млрд.

Безос став першим бізнесменом за час підрахунків Forbes, статок яких перевищив планку $200 млрд. У порівнянні з рейтингом минулого року, статок Безоса збільшився на $65 млрд.

Друге місце в рейтингу зайняв співзасновник Microsoft Білл Гейтс, статки якого при складанні рейтингу оцінили у $111 млрд. У першій п’ятірці розташувалися також гендиректор Facebook Марк Цукерберг ($85 млрд, зараз $103,8 млрд), інвестор Воррен Баффет ($73,5 млрд) і глава Oracle Ларрі Еллісон ($72 млрд).

У десятці також гендиректор Tesla Ілон Маск ($68 млрд), а також засновники Google — Ларрі Пейдж ($67,5 млрд) і Сергій Брін ($65,7 млрд).

На фото: Маккензі Скотт

У ТОП-15 увійшла колишня дружина Безоса Маккензі Скотт, яка після розлучення отримала чверть частки чоловіка в компанії: її статок оцінюється у $57 млрд. Також, 327 місце зайняла відома телеведуча Опра Вінфрі, її статок оцінюється у $2,6 млрд.

У списку 18 нових мільярдерів, а ще дев’ять осіб до нього повернулися. Двоє з торішнього списку померли, а 25 осіб покинули рейтинг, оскільки їх статок став нижче $2,1 млрд — у десяти це сталося через коронавірус.

Серед новачків — Ерік Юань, засновник одного з головних інтернет-сервісів епохи пандемії, відеодзвінків Zoom. Він зайняв 43 місце з капіталом $11 млрд. На 249 місці опинився засновник стартапу з виробництва електричних вантажівок Nicola Тревор Мілтон ($3,3 млрд).

На фото: Ерік Юань

Для складання рейтингу Forbes як спілкувався з героями рейтингу і їх ближнім колом, так і вивчав доступні папери: звіти для Комісії з цінних паперів і бірж США (SEC), судові документи, заповіти й новини. Враховувалися всі види активів: частки в публічних і приватних компаніях, нерухомість, яхти, літаки, ферми та виноградники, ювелірні прикраси, колекції автомобілів і багато іншого.

Кожному учаснику рейтингу присуджувався певний бал за благодійність: враховувалося не просто те, скільки доларів кожен мільярдер передав своїм благодійним фондам за все життя, а й число грантів, які видали ці фонди, і прямі пожертви.

Оцінка ґрунтувалася на тому, який відсоток від статку пожертвували мільярдери. Лідер списку, Джефф Безос, отримав найнижчий бал — одиницю, як і Ларрі Еллісон, Ілон Маск, Ларрі Пейдж і Сергій Брін.

На фото: Воррен Баффет

Найвищу оцінку — п’ятірку — отримали всього 10 мільярдерів, зокрема Воррен Баффет і Джордж Сорос. Баффет став лідером за загальною сумою пожертв: Forbes оцінив її у $40 млрд.

Другу Баффета Біллу Гейтсу, теж відомому своєю благодійною роботою через спільний з дружиною фонд, Forbes USA присудив четвірку — як і Майклу Блумбергу.

Маккензі Скотт, яка мала намір на благодійності “не зупинятися, поки сейф не спорожніє”, Forbes USA дав всього два бали. Така ж оцінка у засновника Twitter Джека Дорсі, який у квітні пообіцяв витратити на благодійність $1 млрд (третина свого статку на той момент). Але Forbes пояснив, що не брав до уваги обіцянки, тільки вже зроблені пожертви.

Раніше Investory News писали, що Forbes опублікував щорічний рейтинг 100 найбільш високооплачуваних зірок світу. Разом вони заробили $6,1 млрд до вирахування податків і гонорарів агентам, менеджерам або юристам — на $200 млн менше, ніж минулого року.

Як стало відомо, Кайлі Дженнер позбулася титулу мільярдера, присвоєного їй рік тому. Розкриті нещодавно документи показали, що молода підприємниця та її сім’я сильно роздмухували масштаби та успіх її бізнесу. Це тривало роками.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram