Новини
15 Листопада 2022
418

Зеленський на G20 презентував гуманітарну програму

Grain from Ukraine покликана запобігти світовому голоду

Український президент Володимир Зеленський запропонував групі Великої двадцятки гуманітарну програму Grain from Ukraine, яка покликана запобігти голоду в країнах Африки та Азії, повідомляє керівник Офісу Президента Андрій Єрмак.

Проєкт передбачає, що Україна надсилатиме частину експортної пшениці на закупівлю для країн, які перебувають на межі голоду. Частину зерна можуть викупити держави-учасниці проєкту і, таким чином, допомогти бідним країнам Африки та українській економіці одночасно.

Також Зеленський запропонував під своєю егідою створити міжнародну Координаційну групу щодо запобігання голоду у партнерстві зі Всесвітньою продовольчою програмою ООН. До неї можуть увійти представники урядів країн, корпорацій та меценати, які можуть безпосередньо впливати на забезпечення продовольчих потреб.

Уряд планує, що до кінця весни 2023 року Україна зможе забезпечити агропродукцією 5 млн осіб. Координацією реалізації відповідної програми займатиметься Єрмак.

“Через бойові дії та руйнування традиційних ланцюжків поставок росіяни наблизили до голодної смерті щонайменше 70 млн людей у ​​всьому світі. 90 років тому рф вже влаштувала Голодомор, зараз вони хочуть повторити це у світовому масштабі”, — підкреслив Зеленський.

Він також розповів, що з липня Україна морським шляхом експортувала 10 млн тонн продовольства. Але наша держава має можливість збільшити цю цифру ще на мільйони тонн щомісяця.

“Для цього я пропоную розширити експортну зернову ініціативу на інші наші порти — зокрема, на порти “Миколаїв” та “Ольвія” у Миколаївській області”, — сказав Зеленський.

Нагадаємо, відмова путіна від поїздки на саміт G20 означає слабкість та ізоляцію.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram