Новини
10 Листопада 2020
843

“Зелена” ініціатива: Bolt Food прийматиме на переробку використані сумки кур’єрів

З них робитимуть речі для побуту – поясні або сумки-шопери

Компанія Bolt запустила нову “зелену” ініціативу – платформа пропонує кур’єрам Bolt Food здавати розкладні сумки будь-якого бренду й отримувати натомість нові сумки Bolt Food. Старі сумки будуть відправлені на переробку, про це йдеться у повідомленні компанії.

За даними USA Today, Україна посідає дев’яте місце серед країн, які виробляють найбільшу кількість відходів. “Саме тому вторинна переробка речей дозволяє економити природні ресурси та скоротити кількість сміття”, – йдеться у повідомленні.

Додається, що команда Bolt Food звернула увагу на те, що розкладні сумки кур’єрів із часом зношуються й просто викидаються.

“Дотримуючись ініціативи “Green Plan”, у компанії розробили рішення для утилізації таких відходів. Тепер, якщо кур’єр зареєструється в Bolt Food і принесе стару сумку, то компанія замінить її на нову сумку Bolt Food, компенсуючи 75% її вартості”, – пояснили в Bolt.

Зібрані сумки відправляться на переробку. З них компанія планує робити речі, які можна буде використовувати в побуті, наприклад, сумки-шопери або поясні сумки з такої вторсировини.

Як зазначив Ігор Шрамко, менеджер Bolt Food, нова ініціатива сприятиме формуванню нових поведінкових стандартів жителів мегаполісів. “Це стосується і вторинної переробки речей для подальшого використання”, – пояснив він.

Ще у 2019 році платформа Bolt оголосила про довгострокову стратегію “Green Plan”, яка передбачає поступове зменшення екологічного сліду компанії. Крім того, у планах компанії до кінця 2020 року прибрати з атмосфери більше вуглекислого газу, ніж у неї потрапляє при виробництві та експлуатації електросамокатів Bolt.

“Так, при виробництві власних електросамокатів компанія планує дотримуватися принципів сталого розвитку, а також перейти на поновлювані джерела енергії”, – зазначається у повідомленні.

Раніше Investory News писали, що сервіс Bolt влітку 2020 року підтвердив свої плани щодо швидкого запуску в Україні сервісу доставки їжі Bolt Food і сервісу прокату електросамокатів.

Нагадаємо, Європейський інвестиційний банк підписав угоду з Bolt про фінансування на суму у €50 млн з метою сприяти створенню продуктів Bolt і проведенню досліджень у тих сферах, де використання технологій може підвищити рівень безпеки, надійності й екологічності сервісу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram