Новини
29 Липня 2019
875

Збулось: Міністерство юстиції США схвалило злиття Sprint і T-Mobile US

Об’єм угоди оцінюється в $26 млрд

Фото: Chris Welch / theverge.com

Міністерство юстиції США та генеральні прокуратури п’яти американських штатів досягли з компаніями T-Mobile US і Sprint домовленості щодо врегулювання претензій до злиття цих великих операторів стільникового зв’язку. Їм доведеться передати частину своїх активів провайдеру супутникового телебачення зі штату Колорадо Dish Network. Угода оцінюється в $26 млрд, пише TechCrunch з посиланням на повідомлення, розміщене на сайті міністерства країни.

“Антимонопольне управління Міністерства юстиції разом з генеральними прокуратурами п’яти штатів направили сьогодні цивільний антимонопольний позов на розгляд суду столичного округу Колумбія з метою заблокувати запропоновану угоду. Одночасно міністерство юстиції та інші позивачі зареєстрували проект врегулювання претензій, який в разі схвалення суду усуне підстави для занепокоєння відомства і штатів”, – йдеться в повідомленні.

Мова йде про Генпрокуратури штатів Небраска, Канзас, Огайо, Оклахома і Південна Дакота.

Позивачі в обмін на схвалення злиття вимагають від Sprint передати Dish Network такі підприємства по передоплаті, як Boost Mobile, Virgin Mobile і Sprint prepaid. T-Mobile належить надати в розпорядження провайдера супутникового телебачення не менше 20 тис. вузлів та сотні салонів мобільного зв’язку. T-Mobile також треба відкрити Dish Network допуск до своєї мережі на сім років, поки ця компанія не створить власну мережу 5G.

T-Mobile зі штаб-квартирою в Белв’ю (штат Вашингтон) зареєструвала у 2018 р. доходи в розмірі понад $43 млрд. Контрольний пакет компанії належить німецькій корпорації Deutsche Telekom.

Sprint зі штаб-квартирою в штаті Канзас ($32 млрд) знаходиться під контролем японської групи SoftBank.

T-Mobile і Sprint займають відповідно третє і четверте місця в списку найбільших операторів мобільного зв’язку США. Компанії оголосили про плани злиття у квітні 2018 р. Їхны керівники заявляли, що це дозволить об’єднати зусилля в створенні телекомунікаційної мережі 5G.

Нагадаємо, американський провайдер супутникового телебачення Dish Network Corp домовився щодо придбання активів T-Mobile US Inc. і Sprint Corp. на суму $5 млрд. Із зазначеної суми компанія заплатить $1,5 млрд за бізнес у сфері передплаченого стільникового зв’язку, а $3,5 млрд – за діапазони частот.

Група потенційних покупців готує пропозиції про придбання американського оператора мобільного зв’язку Boost Mobile, який входить до Sprint Corp. і вартість якого в рамках угоди може бути оцінена в $3 млрд. Серед можливих претендентів на покупку – Q Link Wireless.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram