Новини
13 Серпня 2020
793

Збиток від вибуху в порту Бейрута перевищив $15 мільярдів

Раніше влада допускала, що втрати від катастрофи можуть вирости у $3-5 мільярдів

Фото: Mohamed Azakir / Reuters

Економічні збитки від вибуху в порту Бейрута (Ліван) за попередніми розрахунками перевищили $15 млрд. Про це повідомляється на сторінці в Twitter адміністрації ліванського президента Мішеля Ауна.

“Попередній аналіз показує, що збитки від вибуху перевищує $15 млрд”, — зазначено в повідомленні.

Нагадаємо, 4 серпня в порту столиці Лівану Бейруті стався вибух 2750 тонн аміачної селітри, в результаті якого загинула 171 людина, близько 300 тис. залишилися без даху над головою, ще 6 тис. отримали поранення.

Після вибуху в країні почалися протести, на фоні яких уряд Лівану пішов у відставку в повному складі. Громадяни вийшли на вулиці та вимагали зміни уряду, оскільки визнали саме його некомпетентність причиною вибуху в порту і накопичених соціальних та економічних проблем.

Раніше влада Бейрута допускала, що втрати від катастрофи можуть вирости в порівнянні з початковими оцінками в $3-5 млрд і досягти $15 млрд.

Тим часом Китай підраховує збитки від сильної повені. Міністерство з надзвичайних ситуацій прогнозує прямі економічні збитки у $21 млрд. Якщо дощі не припиняться до кінця місяця, країна може втратити 11,2 млн тонн продовольства.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram