Новини
8 Квітня 2019
910

Завелись: В Грузії побудують електромобіль

Планується випускати на рік 40 тис. електричних автівок

Фото: gov.ge

Китайська компанія Changan Automobile Group має намір побудувати в Кутаїсі (Грузія) завод з виробництва електромобілів, повідомляє прес-служба прем’єра-міністра країни Мамука Бахтадзе.

“Вперше в Грузії починається виробництво електромобілів. Компанія Changan, яка є найбільшим виробником автомобілів в світі, і чиїми стратегічними партнерами є такі автогіганти, як Volvo, Volkswagen, Ford, вирішила, що саме в Грузії буде побудовано завод з виробництва електромобілів”, – зазначив прем’єр-міністр.

За його словами, будівництво завершиться вже 2020-го.

“Уже з наступного року ми будемо поставляти на ринок електромобілі. Ми обрали місто Кутаїсі, що має значний індустріальний досвід, місто, що люблять всі грузини”, – сказав Мамука Бахтадзе.

За його словами, продуктивність заводу становитиме 40 тис. автомобілів на рік: 50% йтиме на внутрішній ринок, а решта – на експорт, в країни Євросоюзу.

Фото: gov.ge

“Електромобілі з написом “Зроблено в Грузії” будуть головним експортним продуктом Грузії на європейські ринки. Ми виготовимо на заводі чотири моделі електромобілів для всіх громадян Грузії. Вони будуть доступні для всіх”, – підкреслив Бахтадзе.

Changan Automobile Group, також відома як Chana, – китайська автомобілебудівна компанія, що з 1993 р. почала створювати спільні підприємства зі світовими виробниками автомобілів, співпрацюючи, зокрема, з Suzuki Motor Corporation, Ford Motor Company і Mazda.

Chana  – третій за величиною автовиробник Китаю входить до топ-20 виробників держави. Компанія має 16 виробничих баз, 35 автомобільних і моторних заводів по всьому світу.

Як відомо, в Україні зріс попит на електромобілі на 71%. За перший квартал 2019 року український парк електромобілів збільшився на 1276 одиниць.

Через таку популярність електричних авто, в Україні будуватимуть парковки по-новому. Тепер не менше 5% машиномісць мають бути з зарядками для електричних авто.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram