Новини
7 Лютого 2022
598

Завдяки Угоді про вільну торгівлю між Києвом та Анкарою 95% українських товарів ввозитимуться до Туреччини без сплати мит

Угода насамперед позитивно вплине на розвиток української промисловості та машинобудування

Завдяки Угоді про вільну торгівлю, яка була підписана між прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем і міністром торгівлі Туреччини Махмедом Мушем минулого тижня, 95% українських товарів будуть ввозитися до Туреччини без сплати мит, повідомляє глава українського уряду на своїй сторінці у Facebook.

“Україна і Туреччина уклали історичну угоду про вільну торгівлю. Шлях до підписання тривав близько 20 років. Тепер 95% українських товарів будуть ввозитися на територію Туреччини без сплати мита, завдяки чому український бізнес буде економити від 10 млрд грн щорічно”, — написав Шмигаль.

За його словами, угода насамперед позитивно вплине на розвиток української промисловості та машинобудування.

“Вона також захищає інтереси сторін: наприклад, Україна залишила за собою право застосувати експортне мито на вивезення металобрухту”, — наголосив глава уряду.

Як відомо, Україна й Туреччина під час зустрічі президентів у Києві, 3 лютого, підписали низку угод.

Напередодні Кабмін схвалив проєкт угоди про зону вільної торгівлі з Туреччиною. Як наслідок — Туреччина значно розширить сектори, у яких українські компанії зможуть працювати на постійній основі, а Україна заохотить турецькі підприємства працювати у себе. Угода може дати щороку зростання 2% до ВВП. Детальніше — за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram