Новини
16 Жовтня 2019
839

Завдяки 5G: Нідерландська ASML збільшила прибуток до €627 мільйонів

Обсяг продажів компанії склав €3 мільярди

Нідерландська компанія ASML – найбільший у світі постачальник обладнання для виробників комп’ютерних чіпів, повідомила про вищий, ніж очікувалося, квартальний прибуток у розмірі €627 млн ($691,64 млн), повідомляє Reuters.

Зазначається, що такі результати стали можливими завдяки постійному зростанню попиту на телекомунікаційну мережу 5G і додатки для штучного інтелекту.

Аналітики, опитані Refinitiv, прогнозували, що чистий прибуток ASML у третьому кварталі, складе €609 млн.

Минулого року чистий прибуток компанії склав €680 млн. “За звітний період обсяг продажів ASML склав €3 млрд. Прогнозується, що у IV кв. обсяг продажів складе €3,8  млрд”, – йдеться у повідомленні.

У компанії зазначили, що отримали замовлення на свої 23 найдосконаліші літографські системи, які коштують близько €100 млн кожна.

“Літографія знаходиться в центрі процесу виготовлення чіпів, використовуючи промені світла, щоб зобразити їх схему”, – пише видання.

У ASML зазначили, що їхня новітня технологія з використанням ультрафіолетових променів, або EUV, стає все більш популярною.

За словами Пітера Веннінка, генерального директора компанії, велика кількість замовлень свідчить про те, що EUV використовуватиметься для виробництва у великих обсягах. “Для нас 2019 рік – рік зростання”, – підкреслив він.

Клієнтами ASML є всі основні виробники чіпів, зокрема, Samsung і TSMC.

Акції ASML у вівторок, 15 жовтня,  закрилися на рекордно високому рівні в €243,2  і виросли на понад 75% з початку року.

Тим часом, у липні Єврокомісія вдруге за останні півтора року оштрафувала виробника чіпів Qualcomm, цього разу на $272 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram