Новини
17 Червня 2022
572

Затверджено штрафи за вивезення незадекларованої валюти за кордон

Відповідний закон підписав президент України 

Президент Володимир Зеленський підписав закон №6051 про зміни до митного кодексу, який встановлює розмір штрафів за відмову декларувати валюту вище за встановлену норму в €10 тис. на людину при перетині кордону. Закон опубліковано на парламентському порталі.

Відповідно до документа, встановлюється штраф обсягом 20% від суми, що перевищує дозволений ліміт на ввезення/вивезення валюти без декларації.

Також передбачається, що недекларування товарів (крім валюти), які заборонені до ввезення, тягне за собою штраф обсягом трьохсот неоподатковуваних мінімумів (372 тис. грн) з конфіскацією таких товарів або без конфіскації.

Товар можуть не конфісковувати, якщо порушник згоден заплатити за нього повну вартість з коефіцієнтом 1,3 (і якщо ввезення такого товару не заборонено законом).

Якщо виявиться, що товар провозиться в спеціально обладнаних схованках в автомобілях, то товар і автомобіль конфіскують на митниці.

Нагадаємо, що в Україні всі сайти переходять на українську мову. Будь-який товар повинен бути “локалізований” для реалізації в Україні.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram