Новини
28 Серпня 2020
1 527

Засновники біткоін-біржи Gemini брати Вінклвосс прогнозують ціну на Bitcoin від $500 000

Однак за умови, якшо криптовалюта піде шляхом золота або частково замінить фіатні резерви центробанків

Засновники Winklevoss Capital і біткоін-біржи Gemini Тайлер і Кемерон Вінклвосс вважають, що ціна біткоіна може подолати позначку в $500 тис. Вони впевнені, що біткоін перевершує золото, нафту й американський долар як засіб збереження вартості та є єдиним довгостроковим захистом від інфляції, пише Forklog.

Вінклвосс розкритикували кількісне пом’якшення (QE) і фінансування боргів, а також передбачили “Велику монетарну інфляцію” у найближчому майбутньому.

Ніби підтверджуючи їх слова, днем ​​раніше голова ФРС Джером Пауелл заявив про готовність центробанку до зростання інфляції вище цільової позначки у 2%. Ніякої загрози в такому розвитку подій він не побачив. Альтернативною, за його словами, була б серія широкомасштабних дефолтів, зокрема суверенних.

Така ж тенденція спостерігається й в інших країнах, додали засновники Gemini.

Як стверджують брати, коли доведеться розраховуватися по роздутих боргах, в урядів буде три опції:

• Відмова від виплати частини боргу (жорсткий дефолт).

• Політика затягування пасків.

• Зростання інфляції для зменшення цінності боргу (м’який дефолт).

На їхню думку, Пауелл підтвердив курс на третій варіант.

На фото: Тайлер і Кемерон Вінклвосс

Тайлер і Кемерон назвали недоліки золота: невідому пропозицію (з урахуванням золота на астероїдах), складна портативність і можливість конфіскації. Влада США, зазначили вони, вже приймає необхідні закони для видобутку копалин у космосі.

“Якщо біткоін піде шляхом золота і/або частково замінить фіатні резерви центробанків, його ціна може злетіти до $500-600 тис.”, — заявили Вінклвосс.

Як відомо, у березні ФРС опустила ключову ставку до 0-0,25%. Тоді думки спільноти про те, чи здатний біткоін стати страховкою проти інфляції, розділилися.

У серпні компанія MicroStrategy, що котирується на Nasdaq, придбала 21 454 BTC (приблизно $250 млн за курсом на момент угоди). Компанія розглядає біткоін як надійнішу альтернативу схильному до девальвації долара США.

В інвестиційній корпорації Fidelity, під управлінням якої знаходяться активи на $8,3 трлн, вважають біткоіни страховкою від проблем традиційної фінансової системи. Її президент вже подав у Комісію з цінних паперів і бірж США (SEC) заявку на реєстрацію біткоін-фонду, орієнтованого на інституційних інвесторів.

Як нагадує видання, раніше автор бестселера “Багатий тато, бідний тато” і підприємець Роберт Кіосакі заявив, що дії ФРС і Мінфіну США наближають серйозну банківську кризу і прийшов час інвестувати в біткоіни.

Investory News раніше писали, що ціна на Bitcoin збільшилася на $1,9 тис. і 28 липня перевищила позначку в $11 тис. Попит на криптовалюту викликаний пошуками інвесторів “тихої гавані” на фоні послаблення американського долара й зняття деяких обмежень для віртуальних валют у США.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram