Новини
28 Липня 2020
858

Вартість Bitcoin перевищила позначку в $11 тисяч

Попит на криптовалюту збільшився на фоні послаблення американського долара

З початку тижня ціна на Bitcoin збільшилася на $1,9 тис. і у вівторок, 28 липня, перевищила позначку в $11 тисяч, повідомляє Fortune.

Видання зазначає, що попит на криптовалюту викликаний пошуками інвесторів “тихої гавані” на фоні послаблення американського долара й зняття деяких обмежень для віртуальних валют у США.

Вартість Bitcoin протягом останніх трьох місяців коливалася на позначці в $9,1 тисячі. “Ціна почала зростати після того, як минулого тижня Федеральне агентство з контролю діяльності банків дозволило американським банкам надавати послуги депозитарію зі зберігання криптовалюти приватних клієнтів, – пояснює видання. – Цей крок відкриває можливість для великих інвестфондів збільшувати інвестиції в криптовалюту”.

Друга причина через яку виник ажіотаж навколо криптовалюти, Forbes називає загальну нестабільність на глобальному фінансовому ринку.

“Інвестори сумніваються, що пакет фінансової допомоги американського уряду на загальну суму $4 трлн допоможе повністю відновити економіку США”, – йдеться у повідомленні.

Державні витрати приведуть тільки до ослаблення долара, що негативно відіб’ється й на інших валютах. Тому для збереження капіталу необхідні “тихі гавані”, такі як золото й криптовалюта.

За прогнозом опитаних виданням аналітиків, найближчими тижнями варто очікувати зростання ціни Bitcoin  до позначки в $13,8 тис.

Тим часом на світових ринках ціни на золото побили нові рекорди. За тройську унцію тепер просять $1943 – це більше, ніж було у вересні 2011 року.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram