Новини
27 Липня 2020
737

Засновника Alibaba Джека Ма викликали до індійського суду у справі щодо фейків

Позов проти компанії подано після того, як індійська влада заблокувала 59 китайських додатків

Засновника китайської компанії Alibaba Джека Ма, разом з іншими представниками компанії, викликали до індійського суду у якості відповідачів за позовом від колишнього співробітника UC Web, дочірньої компанії китайської корпорації, повідомляє Reuters, з посиланням на судові документи.

“У позові Пушпандра Сінгх Пармар стверджує, що компанія, у якій він працював, і яка належить Alibaba UC News, публікували у своїх додатках неправдиві дані та інформацію, що з’являлася піддавали цензурі аби “викликати соціальні та політичні заворушення”, – зазначає видання.

І додає, що позивач наполягає – його неправомірно звільнили за заперечення, які він виказував проти публікації фейків.

Наразі Пармар, який пропрацював помічником директора вебофісу UC у місті Гуруграме до жовтня 2017 року, вимагає $268 тисяч за завдану йому шкоду.

Серед більш ніж 200 сторінок позову також зустрічаються декілька доданих Пармар постів з програми UC News, де, як він стверджує, була помилкова інформація.

“Наприклад, в одній статті на хінді від 2017 року стверджується, що скоро будуть заборонені банкноти номіналом у 2000 рупій. В іншому пості від 2018 року говориться про початок війни між Індією та Пакистаном. Там само описується стрілянина на ділянці кордону, за яку йде суперечка. Проте, Індія до цього часу не заборонила банкноту у 2000 рупій, а у 2018 році між Індією та Пакистаном не було ніякої війни”, – йдеться у повідомленні.

Видання зазначає, що позов було подано через декілька тижнів після того, як індійська влада заблокували 59 китайських додатків, включаючи UC News і UC Browser, на фоні прикордонного конфлікту з Китаєм. Незабаром після цієї події UC Web стала звільняти індійських співробітників.

“Такий захід, ймовірно, і послужив причиною подачі позову”, – пише Reuters. І зазначає, що суд зробив запит на письмові відповіді від Alibaba та її топменеджерів, які повинні бути надані протягом 30 днів. Представники Alibaba не відповіли на запити про коментарі від китайської компанії або від самого Джека Ма.

Нагадаємо, минулого року Джек Ма став найбагатшим бізнесменом року – його статки було оцінено у $38,2 мільярда.

Про історію успіху та погляди на життя людини, яка познайомила Китай з онлайн-торгівлею можна прочитати в матеріалі Investory News “Правила бізнесу Джека Ма: Витративши все своє життя на роботу, ви пошкодуєте, але буде вже пізно”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram